• GB-fractievoorzitter Daniëlle van Bentem.

    berrydereusfotografie.nl

GemeenteBelangen teleurgesteld in voorgestelde Renkumse coalitie

RENKUM GroenLinks wil in Renkum graag een coalitie vormen met de PvdA, D66 en VDD, maar daar is niet iedereen blij mee. GemeenteBelangen (GB), dat bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart de tweede partij werd, is teleurgesteld.

,,De fractie van GemeenteBelangen is teleurgesteld dat we nu niet worden meegenomen in de onderhandelingen'', zegt de partij vrijdag in een persbericht. ,,We zijn bij de verkiezingen gegroeid en de tweede partij van onze gemeente geworden. In onze ogen een duidelijke beloning van inwoners voor de afgelopen vier jaar dat GB in de coalitie als lokale partij haar verantwoordelijkheden heeft genomen", aldus GB-fractievoorzitter Daniëlle van Bentem.

,,We wensen de partijen veel succes bij het opstellen van een coalitieakkoord; GB is benieuwd naar de lokale invulling van thema's als leefbare dorpen, een gezonde financiële positie, duurzaamheid en de organisatie van zorg voor inwoners. GB staat nog steeds open voor elk gesprek om mee te werken aan een stabiele en representatieve coalitie waarin de belangen van onze inwoners de komende jaren worden gediend."