• Genomineerden Business Event gemeente Wageningen 2018

    Mike Tekst & Beeld / Mike Raanhuis

Geslaagde derde editie Business Event gemeente Wageningen

10-04-2018, 15:09 | Lezersnieuws | NBELunteren

Inspirerende ondernemersverhalen, een enthousiaste verrassende gastheer en effectief netwerken blijken opnieuw dé ingrediënten te zijn voor een geslaagd Business Event. In de prachtig ingerichte zaal van De Wageningsche Berg kwamen ruim 250 belangstellenden bijeen om mee te maken hoe elf bijzondere ondernemingen in het zonnetje werden gezet.

Gezien de grote diversiteit van de genomineerde bedrijven kan worden gesteld dat zij allemaal winnaar zijn. Voor deze avond echter had de jury een keuze gemaakt in de diverse categorieën wie een award en titel ‘Onderneming van het Jaar’ mee naar huis mocht nemen.

Voor de titel Rabo Starter van het Jaar streden Tineke Bouwman van The Green Kitchen en Robin Chin en Sybren Zwart van Robin French Bakery om de titel. Aan deze laatsten werd door Remco Bloemheuvel, vermogensmanager bij Rabobank Vallei en Rijn, de prachtige award uitgereikt.

In de categorie Jonge Helden waren het Mendelt Tillema van HealthyGreens, Fabian Lindner van Zzinga en Francisco Xosé Presas Basalo van inLoops die het tegen elkaar opnamen. Tim Daalderop, Project Manager Incubation van StartHub mocht een enthousiaste Mendelt Tillema de award overhandigen.

Als winnaar in de categorie Detailhandel & Horeca werd Woudenberg Dranken aangewezen door juryvoorzitter notaris Sjirk Bijma. Petra Woudenberg- van der Linden, Hendrik Jan van der Linden en Sander van der Linden waren hiervoor genomineerd samen met Roel Peerenboom van Peerenboom Fietsen en Casper Bijl van Loburg B.V.. De prijs werd uitgereikt door Wethouder Gudden.

Genomineerden in de categorie MKB & Grootzakelijk  waren Peter Wisgerhof van Riwojo B.V., Ruud van Doorn en Doris van Doorn van HEMA Wageningen en Wouter de Heij van TOP B.V. De trotse Ruud en Doris van Doorn mochten de award uit handen van burgemeester Geert van Rumund ontvangen.

Na deze vier prijsuitreikingen kregen alle genomineerde bedrijven de kans om mee te dingen naar de WOC Publieksprijs. Het aanwezige publiek kreeg ruim een minuut de tijd om op hun favoriete ondernemer te stemmen en toen de stemmen geteld waren maakte de juryvoorzitter bekend dat Riwojo de meeste stemmen had gekregen. 

Tijdens deze derde editie bleek weer eens hoeveel kwalitatieve bedrijven in gemeente Wageningen zijn gevestigd en hoe belangrijk het is om met elkaar samen te werken. Het netwerkgedeelte van de avond werd dan ook bijzonder goed benut.