• Met Mike Molenaar als onzichtbaar juichend middelpunt, vieren zijn teamgenoten en de toeschouwers de vierde treffer van 'The Man of the Match'.

    Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Vier treffers van WAVV-spits Molenaar vellen SML alsnog

WAGENINGEN De 'Wageningse' ontlading was, in de absolute slotfase van het duel WAVV-SML enorm. Lang leek de thuisclub af te stevenen op een 1-2 nederlaag, maar als je een spits als Mike Molenaar in huis hebt, dan blijf je hoop houden. De topscorer verzaakte niet boog de achterstand in de slotfase hoogstpersoonlijk om in een uiteindelijke 4-2 overwinning. Molenaar zette zijn handtekening onder alle treffers.

Dick Martens

Zijn gang naar de kleedkamer werd begeleid door een welgemeend applaus. Niet alleen van de supporters, maar ook van de in slagorde opgestelde teamgenoten en technische staf. Even 'dook' hij de kleedkamer in, om lurkend aan een sigaretje en met een alleszeggende grijns weer terug te keren. ,,Vier keer scoren is natuurlijk geweldig. Het is in een eerste elftal dan ook mijn eerste keer. Ik heb wel wat hattricks op mijn naam, maar vier keer scoren lukte mij nog nooit. Natuurlijk schoot ik de ballen erin, maar winnen doe je met een heel team. En zeker door het vuile werk dat mijn collega-spits Niek van Ginkel verricht, kan ik energie sparen. Om dan als het moet, scherp voor de goal te zijn. Zo ging dat vandaag ook."

MOEITE Aanvankelijk had WAVV moeite om tot kansen te komen, maar ook moeite om de hechte verdedigingsmuur van SML in verlegenheid te brengen. De Arnhemmers 'leunden' op de lange bal en hun snelle spitsen. Een tactiek die de bezoekers, in de 13e minuut, wel de 0-1 voorsprong opleverde. Dat leek ook de ruststand te worden, maar vlak voor het verstrijken van het eerste bedrijf, ging de bal 'op de stip', na een overtreding op van Ginkel. Molenaar benutte het buitenkansje feilloos en bepaalde daarmee de stand bij rust op 1-1.

BIJZONDER In het tweede bedrijf startte WAVV opnieuw wat stroef. Ook nu profiteerden de gasten optimaal (1-2). SML schakelde onmiddellijk over op 'de weg is weg' tactiek en ging WAVV wanhopig op jacht naar eerherstel en de gelijkmaker. Het duurde tot de 80e minuut voor de hartverwarmende werklust werd beloond en werd Molenaar voor de tweede keer bejubeld (2-2). Een punt leek vervolgens het hoogst haalbare, maar vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kopte WAVV's topscorer een corner van Peer Aldenkamp snoeihard binnen (3-2). De kers op de taart, de vierde treffer van Molenaar, die ver in blessuretijd nog viel, was weliswaar niet de mooiste, maar wel een bijzondere en een beloning voor zijn niet aflatende jacht op doelpunten (4-2). ,,Door de winst blijven we op titelkoers. Dat hebben we als groep voor dit seizoen al uitgesproken. Dat zit er ook gewoon in. Ik hoop dat ik daar nog vele steentjes toe kan bijdragen."