Dossiers

Raadspraat

In de rubriek Raadspraat komen wekelijks raadsleden aan het woord. Ze krijgen de gelegenheid om -los van de waan van de dag- de lezer van Hoog en Laag te vertellen over onderwerpen die zij belangrijk vinden.

Wintercolumn 2017/2018

ACV voert in de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen de gladheidbestrijding uit. Een actueel advies en de specialistische kijk van weerman Reinier van den Berg is daarbij waardevolle informatie. De weerman praat ons daarom deze winter wekelijks bij met een wintercolumn.

Verkiezingen voor gemeenteraad 2018

Er komen spannende maanden aan voor de politieke partijen in onze gemeente. Woensdag 21 maart 2018 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent dat er lijsttrekkers gekozen worden, kieslijsten opgesteld worden en uiteraard campagne gevoerd wordt.

Dreyeroord

Het voormalige hotel Dreyeroord in Oosterbeek heeft een grote historische waarde. Er komt nu echter een woonzorgcentrum in en daarvoor moet het pand (grotendeels) gesloopt worden. Dat leidde tot groot verzet.

WEpods

De WEpods zijn zelfrijdende auto's, een project van de provincie Gelderland om de voertuigen te laten rijden tussen Wageningen Universiteit en station Ede-Wageningen. Minister Schultz-van Haegen kwam de primeur in januari 2016 zelf bekijken.

Wintercolumn Reinier van den Berg

ACV voert in de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen de gladheidbestrijding uit. Een actueel advies en de specialistische kijk van weerman Reinier van den Berg is daarbij waardevolle informatie. De weerman praat ons daarom deze winter wekelijks bij met een wintercolumn.

Nieuw afvalbeleid Renkum

Vanaf 1 januari 2017 gaan inwoners van de gemeente Renkum betalen voor het per keer aanbieden van restafval. Doel is om gezamenlijk afval beter te scheiden. Bovendien hebben inwoners zo zelf invloed op de afvalstoffenheffing. In dit dossier zijn onze artikelen over dit onderwerp gebundeld.

Airborne herdenking Renkum 2016

Renkum en omgeving staat september in het teken van herdenken van de Slag om Arnhem. Dat begint traditioneel met de Airborne wandeltocht en eindigt met de diverse herdenkingen op 16, 17 en 18 september. In dit dossier zijn onze artikelen over dit onderwerp gebundeld.

Rio 2016

Van vrijdag 5 tot en met zondag 21 augustus worden in het Braziliaanse Rio de Janeiro de Olympische Spelen gehouden. Ook 'Renkum' en 'Wageningen' zijn daarbij met diverse sporters van de partij. In dit dossier bundelen we onze artikelen over dit onderwerp.

Burgemeester Gebben stapt op

Burgemeester Jean Paul Gebben van Renkum kwam in opspraak door een stapavond terwijl hij piketdienst had. Hij kreeg te maken met een lading kritiek alvorens hij zijn ontslag aanbood. In dit dossier hebben wij onze artikelen over dit onderwerp gebundeld.

100 jaar Heveadorp

Het dorp Heveadorp bestond op 15 oktober 2015 precies honderd jaar. Dat gaat niet ongemerkt voorbij. Zo is er een speciale jubileumvlag en nieuwsblad Hoog en Laag publiceert een serie verhalen over de historie van het dorp.

Europaplein

Het Europaplein in Renkum heeft begin dit jaar een metamorfose ondergaan. De herinrichting was een initiatief van de inwoners van Renkum zelf. Het plein zag er jaren desolaat en stenig uit, maar is nu flink opgewaardeerd.

Permar

Sociale werkvoorziening Permar verkeert in zwaar weer. Permar sloot 2014 af met een tekort van meer dan een miljoen. Er wordt nu onderzoek gedaan naar de situatie van Permar.

Renkums Beekdal

Het Renkums Beekdal is een natuurgebied in de gemeente Renkum. Vroeger lagen er de fabrieken van rubberfabrikant Vredestein, maar de laatste decennia is dat veranderd in een groen natuurgebied waar allerlei activiteiten en excursies plaatsvinden.

Airborne

Renkum en Oosterbeek en omgeving spelen een belangrijke rol in de geschiedenis van WOII. Er is flink gevochten, vooral rond de Slag om Arnhem. De zogenoemde Operatie Market Garden wordt jaarlijks in september uitgebreid herdacht met tal van activiteiten.