• GroenLinks

GroenLinks Wageningen trapt de campagne af

WAGENINGEN GroenLinks opende afgelopen donderdag de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen met een verkiezingsfeest in LUCA aan de Heerenstraat. Kamerlid Bram van Ojik en wethouder Lara de Brito gaven de aftrap.

 

Ze keken terug naar de verkiezingen van vier jaar geleden, toen De Brito in Wageningen en Van Ojik landelijk de kar trokken. ,,In het hele land kwamen er toen wel 350 GroenLinkse raadsleden en we kregen bijna vijftig wethouders", herinnert Van Ojik zich. ,,Die gingen vervolgens allerlei prijzen winnen: de meest duurzame wethouder, de meest toegankelijke wethouder, de beste bestuurder... noem maar op."

 

Wethouder De Brito is er blij mee dat verschillende andere partijen in Wageningen de idealen van GroenLinks inmiddels lijken te hebben overgenomen. De Brito: ,,Als iederéén goede zorg wil, meer natuur in de stad en serieus werk wil maken van klimaatneutraal, dan ben je als GroenLinkser alleen maar blij. De kiezer ziet heus het verschil wel tussen het origineel en de kopie."

 

Ze ziet uit naar de vele politieke debatten die er na de raadsverkiezingen weer aan gaan komen.Het verkiezingsprogramma van GroenLinks draagt als titel 'Samen Leven, Wageningen op weg naar een groene toekomst'.  ,,We zijn daar al mee begonnen", zegt De Brito. ,,Het sociaal beleid Samen Wageningen is door burgers en de zorginstellingen gemaakt. Ook andere plannen worden samen met de stad voorbereid, zoals plannen voor woningbouw, voor groen in de stad en voor fietsroutes."

 

Voor de campagne wordt het motto van GroenLinks 'groen en sociaal - verandering gaat verder'.  ,,Daarom wil GroenLinks weer verder in het college", aldus De Brito. ,,We zijn goed op gang en hebben veel bereikt met klimaatneutraal, circulaire economie, zonnepanelen.  Ook de bedrijven doen actief mee aan klimaatneutraal en de wijken moeten geleidelijk van het gas af.  En wat groen betreft: dat kan nog echt beter. Een integrale natuurvisie voor het buitengebied ontbreekt nog en met de bewoners willen we voor alle wijken een groenbeheerplan maken."