• Gemeente Wageningen

Kieskompas Wageningen online

WAGENINGEN Het Wageningse Kieskompas staat sinds maandagavond online. De lijsttrekkers van acht partijen die meedoen aan de lokale verkiezingen en een kandidaat raadslid lanceerden het Wageningse Kieskompas door het aansnijden van een taart.

Het Kieskompas is te vinden via www.wageningen.kieskompas.nl en bevat dertig stellingen die kunnen worden beantwoord met Helemaal mee eens, Mee eens, Neutraal, Niet mee eens, Helemaal niet mee eens of Geen mening. Het Kieskompas is op maat gemaakt met de belangrijkste verkiezingsthema's. In Wageningen zijn dat huisvesting, bereikbaarheid en zorg.

Na het beantwoorden van de stellingen krijgt de bezoeker te zien met welke partij hij of zij de meeste overeenkomsten heeft.

ENGELS Voor het eerst is in Wageningen het Kieskompas ook vertaald in het Engels, Election Compass. Inwoners van Wageningen die de nationaliteit van een EU-land hebben of in het bezit zijn van een geldige verblijfsvergunning en minimaal 5 jaar in Nederland wonen mogen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

In Wageningen doen negen partijen mee aan de verkiezingen: D66, GroenLinks, Stadspartij, PvdA, CDA, VVD, SP, ChristenUnie en Connect Wageningen.