• Albertine Wijers, Ingrid van Oostwaart, Rozemarijn van der Laan, Elena Jonkers en Jan van Hooijdonk van de Concertzaal Oosterbeek.

    Marc Nickel

Fout feestje in Concertzaal Oosterbeek

OOSTERBEEK ,,We willen gewoon een leuk feestje geven, waar je lekker kunt dansen'', zegt Albertine Wijers . ,,Er is in Oosterbeek niet zoveel voor dertigplussers'', vult Elena Jonkers aan. ,,De Airborne Music Night en af en toe een feest van vereniging De Ronde Tafel.'' Sinds november 2016 kunnen liefhebbers van een feestje uit Oosterbeek en omstreken ook terecht bij de fuiven van O'Town.

Marc Nickel

De organisatie van O'Town bestaat naast Wijers en Jonkers uit Ingrid van Oostwaart en Rozemarijn van der Laan. De vier Oosterbeekse moeders organiseren de feestjes met veel plezier. ,,We hebben veel voorpret'', zegt Van der Laan. ,,Het is al leuk om samen een thema te bedenken.'' Het thema van de 'foute fuif' op 24 februari is '80's & 90's'.

De dresscode van de komende fuif is 'fout'. Bij een vorige keer had ongeveer de helft van de bezoekers zich bijzonder uitgedost. ,,Die andere helft had wel direct spijt toen ze zagen wat een lol we erom hadden'', zegt Jonkers lachend. De dames laten foto's zien van vorige feestjes met poserende feestgangers, sommigen met maffe brillen en pruiken op. Ze schieten gelijk weer in de lach. ,,O ja, ik had dat idiote ding op'', klinkt het en ,,droeg jij die bril?''

De doelgroep waarop O'Town zich richt is dertigplussers, al is iedereen welkom. De organisatie denkt met muziek uit de jaren tachtig en negentig vooral deze leeftijdsgroepen aan te spreken. ,,Net alsof je weer op een schoolfeestje bent'', zegt Van Oostwaart. ,,Je hebt als dertigerplusser je werk en kinderen, op ons feestje kun je even lekker losgaan'', vult Jonkers aan.

Dit vijfde feestje van O'Town is het eerste waar een entree van vijf euro wordt geheven. Van die opbrengst wordt een DJ betaald. Ook is het de eerste keer dat de fuif in de grotere Concertzaal wordt gehouden. ,,We zaten altijd in de kleinere Rijnzaal, maar in de grote zaal hoef je niet zo dicht op elkaar te staan'', zegt Jonkers. De feestjes trekken gewoonlijk boven de honderd bezoekers.

De zaal is op 24 februari open vanaf 20.30 uur, het feest duurt tot 01.30 uur. Kaarten: Boekhandel Meijer & Siegers, online via http://www.eventtheater.co/ of aan de deur.