Lara De Brito kandidaat wethouder voor GroenLinks Wageningen

11-11-2017, 12:30 | Lezersnieuws | Rik Hoevers

Lara De Brito is woensdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van GroenLinks Wageningen voorgesteld als de kandidaat wethouder. Zij kon voor haar kandidatuur rekenen op de overweldigende steun van de leden van de afdeling Wageningen van GroenLinks.

Lara De Brito heeft veel ervaring in de Wageningse politiek. Van 2006 tot 2014 was ze lid van de GroenLinks fractie in de gemeenteraad van Wageningen, waarvan de laatste 4 jaar als fractievoorzitter. In 2014 werd ze wethouder in het huidige college van B&W met de portefeuille zorg, onderwijs, cultuur en klimaat. Dit college van B&W stond voor grote uitdagingen vanwege de decentralisaties vanuit de regering, met name op het sociale domein. Ze heeft die decentralisaties op een creatieve manier weten op te pakken. Ze heeft daar een voor Wageningen eigen vorm aan weten te geven die ook elders veel waardering oogstte. "Ik heb de afgelopen periode een portefeuille gehad die alles wat mij aantrekt in het gedachtegoed van GroenLinks behelsde: een brede sociale portefeuille in combinatie met duurzaamheid. Veel van wat we hebben gedaan en bereikt is ook buiten Wageningen opgepikt, en daar hebben we ook waardering voor gekregen. Dat is heel plezierig, maar ik weet dat echte veranderingen veel tijd kosten om goed te wortelen. Dat is een belangrijke reden waarom ik graag doorga als wethouder in Wageningen."

GroenLinks heeft met Lara De Brito een goede en ervaren politicus in huis. De komende tijd staan Wageningen ongetwijfeld weer talrijke uitdagingen te wachten. Lara De Brito wil zich na de verkiezingen voor de gemeenteraad in maart 2018 als wethouder inzetten om ook deze uitdagingen weer aan te gaan en er voor Wageningen goede oplossingen voor te vinden.