• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Foto: Duno

Fotosessie bij Kasteel Doorwerth en eerste oefenzege voor Duno

DOORWERTH Voor de spelers en technische staf stond de zaterdag in het teken van 'presentatie en presteren'.  Allereerst meldden de voltallige selectie en technische staf zich bij Kasteel Doorwerth om daar op de gevoelige plaat te worden vastgelegd. Op 31 augustus verschijnt de kleurrijke en informatieve presentatiegids, dan zal ook de officiële teamfoto 'wereldkundig' worden gemaakt. Vervolgens werd er koers gezet naar Groesbeek om daar in het kader van het Gerrit Langeveld aan te treden tegen Silvolde. Zowel de fotosessie alsook het resultaat in Groesbeek stemden selectie, technische staf en bestuur tot volle tevredenheid.

Dick Martens

In Groesbeek werd de eerste overwinning van het nieuwe seizoen gehaald. De Doorwerthse hoofdklasser versloeg daar Silvolde met 2-0. Als bonus werd Duno bovendien winnaar van het prestigieuze Gerrit Langeveld toernooi van Tweede Divisionist De Treffers. Onder leiding van de nieuwe trainer Roy de Haan had Duno eerder in de voorbereiding een vriendschappelijke wedstrijd met 3-1 van Jong Cambuur verloren en met 1-1 gelijk gespeeld tegen Jong NEC. Het duel tegen de Achterhoekse zondagclub was de laatste oefenwedstrijd voordat Duno zaterdag in Raalte aan de aftrap staat in de eerste ronde van de KNVB Beker tegen Rohda Raalte.

BOVENLIGGENDE PARTIJ Tegen hoofdklasser Silvolde speelde Duno zestig minuten uitstekend, waarin de Doorwerthse formatie duidelijk de bovenliggende partij was en fris en gretig oogde. Nadat Kurtley de Windt in het strafschopgebied onreglementair werd gestuit, scoorde Roy Talsma vanaf de penaltystip halverwege de eerste helft de openingstreffer. Ondanks goede kansen voor Cali Daniel, Bart van Brakel en Joey Godee ging Duno met een 1-0 voorsprong rusten. Met vijf invallers begon Duno ook in de tweede helft sterk en was het Shapoul Ali die fraai voorbereidend werk van Emilj Astamirov en Sam van Essen knap wist af te ronden: 2-0. Hierna vielen Astamirov, de prima spelende Godee en Hans Cooke binnen vijf minuten geblesseerd uit, de oefenzege kwam echter niet meer in gevaar.

BLESSURES Tegenvaller voor trainer Roy de Haan was het aantal niet-fitte spelers. Zo zijn Ryan Bouwmeester, Lars Hekkers en Jesse Korn voorlopig niet wedstrijdfit en ontstonden er in Groesbeek weer drie nieuwe blessures. In combinatie met de krappe selectie en het late vertrek van Anass Aamri is er in Doorwerth nog ruimte voor versterking van de spelersgroep. Nadat de allround verdediger Mats Grotenbreg al werd vastgelegd, trainden de aanvallers Admir Omerovic en Sherwin Grot (GVVV) en de middenvelders Jairzinho Slijngard (Go Ahead Eagles) en Koen Huntelaar (De Graafschap) de afgelopen weken al mee bij Duno, zonder dat het tot op heden tot een overeenkomst kwam.

UITSTRALING Voorzitter Richard Vacquier Droop keek met een goed gevoel terug op de bijzondere zaterdag: ,,We hebben voor de fotosessie bewust voor Kasteel Doorwerth gekozen. Het is een prachtige locatie, we promoten Doorwerth er ook mee en ook voor onze uitstraling is het prima. Eind augustus verschijnen de foto's in de presentatiegids, die wij de laatste jaren voor aanvang van het seizoen uitgeven. Die zien ook andere clubs, dan is het mooi om te laten zien wie wij als Duno zijn en kunnen zij ook zien in welk een prachtige omgeving wij voetballen." Ook het sportieve succes was natuurlijk nog een aardige bijkomstigheid. ,,We zitten nog volop in de voorbereiding natuurlijk, maar een prijs winnen is toch altijd leuk. Die beker nemen we toch maar mooi mee naar Doorwerth."