• Duno bereikte, op bezoek bij Rohda Raalte, door een 1-2 overwinning de volgende bekerronde.

    Peter de Kinder
  • Peter de Kinder

Duno dankzij winnende goal invaller Van Essen naar volgende ronde KNVB Beker

DOORWERTH Duno heeft zich dankzij een zwaarbevochten 1-2 overwinning op Rohda Raalte geplaatst voor de tweede ronde van de landelijke KNVB Beker. Grote man aan Doorwerthse kant was de pas 18-jarige invaller Sam van Essen die zijn debuut met een schitterende winnende goal glans gaf.
 

MATIGE EERSTE HELFT Ruim twee maanden nadat Duno in Raalte de districtsbeker Oost veroverde met een 0-2 overwinning op Rohda stonden beide ploegen door een speling van het lot weer tegenover elkaar. Op Sportpark Tijenraan trad Duno echter met een gerenoveerde basisformatie aan en maakten Mats Grotenbreg, Rafael Boer, Cali Daniel en Kurtley de Windt hun officiële debuut voor Duno, dat ook voor de eerste maal aantrad in het landelijke bekertoernooi. De formatie van de nieuwe trainer Roy de Haan kon het veelbelovende optreden op het toernooi van De Treffers echter geen passend vervolg geven. De ploeg uit Doorwerth speelde een matige eerste helft, was onrustig in balbezit en had moeite met de lopende mensen van de Sallandse thuisploeg. Grote probleem bij Duno leek echter het gebrek aan aanvallende dreiging en creativiteit te zijn. Nadat Cali Daniel een goede kans had gemist, was het uitblinker Jochem Jansen die Duno uit een corner op voorsprong bracht. Vlak voor rust kwam Rohda na een fraaie aanval terecht op gelijke hoogte: 1-1.KRUISING Op het natte kunstgrasveld was Duno de tweede helft wat beter zonder dominant te zijn, al waren Daniel en Roy Talsma dichtbij een tweede treffer en waren Rafael Boer en Mats Grotenbreg met schoten ook gevaarlijk. Na een uitstekende voorzet van Ted Heijckmann was het invaller Sam van Essen die tien minuten voor tijd de luid bejubelde 1-2 op het scorebord schoot. De talentvolle debutant controleerde de bal in het strafschopgebied knap en knalde deze vervolgens snoeihard in de verre kruising. In het restant kwam Duno nog enkele malen in de problemen, maar de sterke doelman Patrick ter Mate hield zijn ploeg op de been waardoor de uit de jeugd van De Treffers overgekomen Van Essen matchwinner werd.

BLIJ MET RESULTAAT Trainer Roy de Haan over de bekerzege: ,,Natuurlijk ben ik erg blij met het resultaat, wij bekeren door en daar ging het om. Over het veldspel van mijn team ben ik echter minder tevreden, wij begonnen slecht aan de wedstrijd en hebben te weinig mogelijkheden gecreëerd. Ook hebben we meer kansen weggegeven dan bij de wedstrijden in Groesbeek. Complimenten aan de defensieve driehoek Patrick ter Mate, Renzo van Duren en Jochem Jansen die ons vandaag op de been hebben gehouden. Sam van Essen bracht vandaag met zijn gretigheid en doelgerichtheid wat extra's.  Behalve de zege is dit ook direct een mooie waarschuwing richting de competitiestart over twee weken. Er moet de komende periode nog wel het nodige werk verzet worden".  Duno speelt op dinsdag 24 of woensdag 25 september in de tweede bekerronde  en kan dan ook clubs uit de Tweede Divisie zoals De Treffers, GVVV, Spakenburg en TEC loten. De clubs uit de Eredivisie worden in de derde bekerronde aan het deelnemersveld toegevoegd.