• berrydereusfotografie.nl

Herdenkingsmaand van start met 73ste Airborne Wandeltocht

OOSTERBEEK In het jaar dat het 75 jaar geleden is dat 'Operatie Market Garden' plaatsvond , organiseert de PSV 'Renkum' voor de 73ste keer de Airborne Wandeltocht. Deze herdenkingswandeltocht, traditioneel gehouden op de 1 e zaterdag van september, wordt door velen gezien als de start van de herdenkingsmaand.

In 2018 liepen bijna 33.000 wandelaars mee. Of dit jaar weer op dit aantal enthousiaste wandelaars gerekend kan worden, is nog niet duidelijk. Voorzitter Wilma Luckel: ,,Een jubileumjaar, en zeker de 75ste herdenking, heeft een aanzuigende werking op het aantal deelnemers. Aan de andere kant zijn er ook de weersomstandigheden waar rekening mee gehouden moet worden. Het blijft dus spannend tot op de laatste dag."

VETERANEN Ook spannend is de overkomst van de veteranen. Dit jaar komen, naar verwachting, zeven veteranen naar de Airborne Wandeltocht. Luckel: ,,De heren zijn onze speciale gasten en wij verheugen ons er weer erg op. Het is prachtig om te zien hoe zij allemaal, ook de begeleiders, genieten van deze dag. Het is geweldig dat wij deze mannen, de jongste is 95 jaar, deze mooie momenten kunnen geven. Tijdens het bezoek van de veteranen is er ook gelegenheid voor de jongeren om kennis te maken met hen. Ontroerend om te zien hoe veteranen en kinderen reageren op elkaar."

JEUGDPRIJSVRAAG De Airborne Wandeltocht organiseert op de dag van de wandeltocht een jeugdprijsvraag voor de basisschoolleerlingen. Op het startterrein halen de kinderen hun vragenformulier op en vullen de vragen tijdens de wandeling in. Zo leren jongeren op een laagdrempelige manier meer over de gebeurtenissen. 

STARTKAARTEN Voor deelname aan deze bijzondere wandeling zijn startkaarten te koop via www.airbornewandeltocht.nl, via een van de verkoopadressen in de directe omgeving of op de dag zelf op het startterrein (Sportpark Hartenstein aan de J.J. Talsmalaan in Oosterbeek).