• Bij Redichem keerde trainer Maarten Kerkhof (uiterst links) weer terug.

  Dick Martens
 • Redichem oefende zaterdagmiddag tegen het nieuwe zaterdagteam van WAVV.

  Dick Martens
 • Dick Martens
 • Moslim Adnane is de nieuwe trainer van het zaterdagteam van WAVV.

  Dick Martens
 • Dick Martens
 • Maarten Kerkhof (links), met naast hem zijn assistent Patrick Siccama.

  Dick Martens
 • Spelbeeld uit het oefenduel CHRC-Redichem (1-2).

  Dick Martens
 • Bij CHRC staat dit seizoen Chika Okere aan het roer. De routinier was vorig seizoen nog speler in het team dat toen onder leiding stond van Chris van de Peppel.

  Dick Martens
 • Dick Martens
 • Dick Martens

Het gaat 'best wel lekker' bij Redichem

HEELSUM Voor de amateurvoetballers is inmiddels de voorbereiding voor het nieuwe seizoen in volle gang. Veldtrainingen worden afgewisseld moet bosloopjes, spelsystemen worden geoefend en vinden de diverse trainers de tijd rijp om wedstrijden te gaan spelen, dan staan die ook in de voorbereidingsschema's vermeld. Op deze stelregels vormt Redichem geen uitzondering. De in Heelsum teruggekeerde trainer Maarten Kerkhof onderwierp zijn selectie al aan diverse trainingen en inmiddels ook aan een tweetal oefenwedstrijden, met CHRC en het nieuwbakken zaterdagteam van WAVV als tegenstanders. Het leverde de geel-zwarte formatie evenzovele 'derbyzeges' op. Het ontlokte Kerkhof de uitspraak, dat het 'best wel lekker' gaat.

Dick Martens

UITSTAPJE Kerkhof keerde na een tweejarig uitstapje naar SV Otterlo weer terug bij de club die in zijn hart zit en de club die hij jarenlang zowel als spelers, alsook als trainer diende. Redichem handhaafde zich vorig seizoen na een uiterste krachtsinspanning ternauwernood in de 3e Klasse en gaat het nieuwe seizoen in met de intentie stabieler te worden en zeker ook om de 'degradatiedans' in ieder geval te ontlopen. Dat moet dan gebeuren zonder Niels Koenderink, Noah Roethof, Nik Ledder (vv Bennekom) en Lieven de Zwart (nog niet bekend), maar met nieuwkomer Maarten Smalling (UNI VV) en een aantal talentvolle spelers, die aan de selectie zijn toegevoegd.

ZOEKEN Tegen zowel CHRC (donderdag) en WAVV (zaterdag) speelde Redichem voor rust prima en ging beide keren met respectievelijk een 2-1 en 2-0 voor sprong de rust in. Na rust werd het in beide duels, mede door de vele wisselingen wat onsamenhangender, maar verloren werd er beide keren niet. Tegen CHRC werd de ruststand uiteindelijk ook de eindstand en tegen de Wageningse gasten werd de voorsprong nog uitgebreid naar 4-1. ..Lekker twee wedstrijdjes gevoetbald, waarbij ik ons in beide wedstrijden vooral voor rust goed vond voetballen", aldus Kerkhof zaterdagmiddag na de winst op WAVV. ,,Ik zie dat de wil er is. Ik laat bewust wat meer jongens spelen. De kern van het team is gebleven, maar daaromheen zullen nieuwe jongens moeten worden ingepast. Dat is nog even zoeken, maar wel leuk om vooral de jonge jongens aan het werk te zien."

PRIMA GROEP Kerkhof is blij weer terug te zijn. ,,Het is een prima groep en ook de samenwerking met Patrick (Siccama) loopt perfect. Met hem erbij kunnen we veel aandacht aan de jongens besteden, een aandacht die ze ook nodig hebben. Wij moeten er samen voor zorgen dat de systemen erin worden geslepen en dat we er straks staan als team. Daar werken we hard aan."

NIEUW Hard werken doet ook Moslim Adnane de trainer van het nieuwe zaterdagteam van WAVV. Adnane kwam vanuit het tweede team van GVVV naar Wageningen en met hem een arsenaal aan nieuwe spelers: Gerdo Blaak (VVA Achterberg), Sven van Brakel (ONA'53), Piet Damen (Roda Boys), Jesper Diepeveen (GVVV), Glenn Gerritsen (CHRC), Sven Haalboom (GVVV), Rensco Hogers (Blauw Geel'55), Davey Jansen (CHRC), Doriano Landman (GVVV), Robin Ligua (FC Lienden), Joachim Loggers (GVVV), Max Pouw (DOVO), Nando Reuvers (ONA'53), Alain Rothuis (CHRC), Floran Rothuis (CHRC), Leon Slabber (SKV).

ENTHOUSIASME ,,We zijn nog niet helemaal compleet en we hebben nu al met geblesseerde spelers te maken", legt Adnane uit. ,,Maar ik ben vol enthousiasme begonnen aan dit nieuwe avontuur.  Mijn taak is nu om er een hecht collectief van te maken en dat moet zeker mogelijk zijn. Nu is het nog even zoeken. De jongens speelden vanmiddag tegen Redichem voor het eerst echt met elkaar samen. Dat is wennen, toch zak ik, met name na rust aardige staaltjes voetbal. We hebben nog even, dus dat gaat zeker goed komen."