• Duno-trainer Lodewijk de Kruif (rechts op archieffoto), zag zijn ploeg zaterdagmiddag, in Veenendaal, het oefenduel tegen De Merino's met 3-0 winnen.

    Dick Martens

Duno start 2019 met makkelijke oefenzege

DOORWERTH Na een korte winterstop heeft Duno alweer de eerste oefenwedstrijd achter de rug. In Veenendaal won de Doorwerthse hoofdklasser probleemloos met 0-3 van De Merino's. Bij Duno speelde de voormalig profspeler Jordi Balk op proef mee.
 

OPVALLEND Op het kunstgrasveld in Veenendaal begon Duno tegen eersteklasser De Merino's met Marc te Witt als keeper. De broer van de voormalige Doorwerthse doelman Ruben te Witt is als derde doelman beschikbaar wanneer Patrick ter Mate en Stefan Reijnders niet kunnen. Opvallend was de aanwezigheid van Jordi Balk in de basisopstelling van Duno, de lange centrale verdediger speelde voor de winterstop bij FC Lienden in de Tweede Divisie.  De 24-jarige Balk heeft een verleden bij FC Utrecht en TOP Oss en speelde in Ierland bij St. Patricks en in Schotland bij Ross County. De fysiek sterke Balk toonde in Veenendaal aan van toegevoegde waarde te zijn. Dankzij treffers van de sterk spelende Ted Heijckmann, Roy Talsma en Ryan Bouwmeester ging Duno na een uitstekende eerste helft met een 0-3 voorsprong rusten. De score werd in de matige tweede helft niet verder opgevoerd.

BLESSURES Trainer Lodewijk de Kruif: ,,Vooral vanwege veel blessures en onze toch wat smalle selectie is de eerste competitiehelft geen groot succes geworden, met wat minder blessures en wat meer geluk hadden we zo acht punten meer kunnen hebben. Maar dat er een verschil in niveau zit tussen de Hoofdklasse en eerste klasse is duidelijk. Misschien kunnen we ons in de winterstop met een paar buitenkansjes versterken om zo nog mee te spelen in de strijd om de derde periodetitel. Ook de beker staat heel hoog op ons lijstje".

BARCELONA] Duno speelt dinsdagavond op Papendal een vriendschappelijk duel tegen Jong Vitesse dat in de Tweede Divisie uitkomt. De Doorwerthse selectie vertrekt vrijdag naar Barcelona voor een trainingskamp waar onder meer een oefenwedstrijd tegen NAC Onder 19 en een bezoek aan FC Barcelona-Eibar op het programma staat. Zaterdag 19 januari hervat Duno in Doorwerth de competitie tegen degradatiekandidaat WHC.