• Archief BDUmedia

Lintje voor vertrekkende raadsleden

RENKUM Burgemeester Agnes Schaap heeft dinsdag tijdens de raadsvergadering een lintje uitgereikt aan de twee vertrekkende raadsleden Marjolijn Mansvelt Beck-Houpt en Gijs Beekhuizen. Vanwege hun langdurige raadslidmaatschap en inzet voor de Renkumse gemeenschap zijn zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de raadsvergadering werd van alle vertrekkende raadsleden afscheid genomen. 

Marjolijn Mansvelt Beck-Houpt (1944) is sinds 14 april 1998 raadslid voor de VVD. Begin 2007 werd zij fractievoorzitter van de VVD en is dit tot december 2013 gebleven. In december 2013 werd zij, na een breuk met de VVD-fractie, fractievoorzitter van een nieuwe partij Renkum Zelfstandig en Sociaal (RZS). Deze partij kreeg bij de verkiezingen in 2014 één zetel. Marjolijn Mansvelt Beck-Houpt heeft deze laatste raadsperiode als eenmansfractie in de raad gefunctioneerd. In totaal heeft zij zich twintig jaar ingezet voor de Renkumse politiek.

Gijs Beekhuizen (1960) is op 16 maart 2006 in de Renkumse raad gekomen als raadslid van de PvdA. Op 12 april 2010 is hij benoemd tot voorzitter van de commissie Inwoners en heeft deze functie één raadsperiode bekleed. Op 23 april 2014 werd hij benoemd tot voorzitter van de commissie Leefomgeving. Ook deze functie bekleedde hij één raadsperiode. Gijs Beekhuizen stond aan de wieg van de Besturingsfilosofie die Renkum 'toekomstbestendig' wil maken. De eerste ideeën hiervoor zijn neergelegd in de raadsnotitie 'Als je loslaat, heb je twee handen vrij om te besturen', waarvan Gijs Beekhuizen één van de opstellers was.