• ONA '53-trainer John van Dijk (tweede van rechts, op archieffoto) zag zijn ploeg in Wageningen met 4-2 van Groesbeekse Boys winnen.

    Dick Martens

ONA '53 doet goede zaken door winst op Groesbeekse Boys

WAGEINGEN ONA '53 ziet weer licht in de tunnel. De ploeg van trainer John van Dijk bivakkeerde na een reeks mindere resultaten in de krochten van de 3e Klasse D. Maar na de 4-2 zege op het bezoekende Groesbeekse Boys, gloort er weer hoop in de Rood-Witte harten. De Groesbeekse middenmoter.

Dick Martens

Toch leek het er in de beginfase nog niet op dat de drie punten in Wageningen zouden blijven. Al snel keek de thuisclub tegen een 0-1 achterstand aan. Maar de thuisclub rechtte de ruggen en nam door treffers van Dennie Lamers en Bjorn van den Brink een 2-1 voorsprong. Toch kon vervolgens de gelijkmaker voor rust niet worden voorkomen (2-1).  Maar ook na rust toonde ONA veerkracht en nam door opnieuw van den Brink weer de leiding (3-2). In de slotfase maakte Tim Dierkes vanaf de strafschopstip definitief aan alle onzekerheid een einde (4-2).

Trainer van Dijk was uiteraard verheugd en trots op de prestaties van zijn ploeg. ,,We hadden afgesproken om vanaf de eerste minuut vol druk te zetten. Dat deden we weliswaar, maar toch kwamen we weer vroeg op achterstand, maar we toonden veerkracht en na de 2-2 opnieuw. Na rust speelden we echt goed en zag je dat de ploeg ook het besef had, dat er een overwinning in zat. We waren oppermachtig en pakten verdiend de drie punten. Enig smetje op de winst waren de vervelende blessures van Wesley de Rosa en Yordi van Silfhout." 

Ondanks de driepunter blijft de ploeg van Van Dijk nog wel hekkensluiter, maar is concurrent SC Millingen nu tot op één punt genaderd.