• PostNL

PostNL: minder brievenbussen in Wageningen en Renkum

RENKUM/WAGENINGEN Er zijn vanaf eind april minder in de gemeenten Renkum en Wageningen. Dat meldt PostNL vrijdag in een persbericht.

Er blijven in Renkum totaal 41 brievenbussen over na 27 april, er verdwijnen er 14. Wageningen moet het met 25 brievenbussen doen, 13 minder dan nu. 

,,De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk'', meldt PostNL.

Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. ,,Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties houden wij rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.''

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

DOORWERTH In Doorwerth verdwijnen drie brievenbussen, deze staan aan de IJsvogellaan, Kennedylaan en de Fonteinallee.

RENKUM In verdwijnen de bussen aan de Europalaan en de Hackettweg.

OOSTERBEEK In Oosterbeek verdwijnen de meeste bussen binnen de gemeente, in totaal 8. De bussen aan de Valkenburglaan, Oranjeweg, Steijnweg, Reuvensweg, Van Borsselenweg, Christinastraat, Benedendorpsweg en de Woudstralaan verdwijnen.

WOLFHEZE In Wolfheze 'sneuvelt' slechts een brievenbus: die aan de Lindeboomlaan.

WAGENINGEN In Wageningen verdwijnen de volgende brievenbussen: Nudestraat, Otto van Gelreweg, Generaal Foulkesweg, Veerstraat, Bosrandweg, Thijsselaan, Zoomweg, Ritzema Bosweg, Akeleistraat, Van Eckstraat, Pomona, Mondriaanlaan en Rietveldlaan.