• GVC stuntte met ad-interim trainer Joost de Jong (rechts op archieffoto), ook als speler in de gelederen, op bezoek bij Ede/Victoria. In Ede werd het 1-2.

    Dick Martens

GVC stunt in Ede

WAGENINGEN GVC heeft een even verrassende als knappe overwinning gehaald tegen titelkandidaat Ede/Victoria. In Ede won het internationale gezelschap van interim-trainer Joost de Jong met 1-2. Het was de tweede achtereenvolgende zege voor GVC na het opstappen van trainer Marcel van Dijk.

GVC speelde met name in de eerste helft erg goed tegen het als tweede geklasseerde Ede/Victoria. Toch ging de thuisploeg met een 1-0 voorsprong rusten. In de tweede helft bracht Douwe de Vries GVC op gelijke hoogte waarna de bezoekers via een prachtige countergoal van Edmund Taylor op aangeven van Glenn van Lieshout en Cairn Nicolai de winnende goal scoorde: 1-2. In de tweede helft hield de uitblinkende doelman Rensco Hogers GVC op de been en kreeg de thuisploeg in de slotfase een rode kaart. De Jong. ,,Tegen een hele goede tegenstander kregen wij in een uitstekende eerste helft veel kansen, na rust was Ede beter en scoorden wij". Op 12 mei speelt GVC pas weer een volgende wedstrijd, thuis tegen koploper DEV Doorn.