• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

DKOD zet mooie stap richting klassenbehoud

HEELSUM Voor DKOD is de doelstelling voor de tweede seizoenshelft van het veldseizoen, om ook volgend seizoen te kunnen uitkomen in de 2e Klasse. Winst tegen het bezoekende Zwaluwen, de nummer drie, zou dan een mooie stap in de goede richting zijn. Die stap werd uiteindelijk ook daadwerkelijk kracht bij gezet, door een prima 17-11 overwinning

Dick Martens

,,Wat dat betreft hebben we vandaag goede zaken gedaan", vond ook Jaap Jochems, die de coaching binnen de lijnen verzorgde, terwijl Peter van Ballegooijen vanaf de coachbank de ploeg naar de uiteindelijke winst leidde. Toch was de aanloop naar het duel met de ploeg uit Zevenaar allerminst voortvarend. Om in het speelritme te blijven werd een oefenwedstrijd tegen Kesteren ingepland. ,,We gingen met maar liefst 31-19 onderuit. Mede daardoor hebben we donderdag maar ven bij elkaar gezeten en een pittig gesprek gevoerd om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Dat pakte gelukkig goed uit."

GERICHT WISSELEN In het eerste bedrijf haperde de Oranje -Zwarte motor nog enigszins, maar na rust kreeg de overwinning door het gevarieerde en doeltreffende korfbal dat de thuisploeg speelde, meer en meer gestalte, om uiteindelijk uit te monden in de belangrijke en dik verdiende zege. ,,Een vak had het voor rust wat moeilijk, ook hun productie liep wat achter, maar dat in de tweede helft stukken beter. Er werd goed verdedigd. Tactisch stond het, door het steeds inwisselen van Marjolein van Ballegooijen ook beter. Zwaluwen bleef maar wisselen, waardoor hun automatismen verdwenen. Wij wisselden gerichter. Mede daardoor en het goede spel van Eva van de Berg, gaf het andere vak de gelegenheid om het verschil te maken."

VOORSPRONG Door de zege DKOD nu op plaats zes, met een punt voorsprong op Zwart Wit dat, samen met hekkensluiter Rheko, 'onder de streep' op de posities zeven en acht staan. De nummer laatst degradeert rechtstreeks, de nummer zeven zal play-off wedstrijden voor klassenbehoud moeten gaan spelen. ,,Volgende week gaan we op bezoek bij Zwart Wit. Bij winst slaan we dan een mooi gaatje, want we willen toch ook volgend seizoen 2e Klasse blijven spelen. Dat gaan we dan doen met praktisch dezelfde selectie als nu. Alleen Stefan Vorage is, in verband met zijn studie nog een twijfelgeval, maar ik heb goede hoop dat ook hij volgend seizoen bij ons zal spelen."

Doelpuntenmakers DKOD: Jaap Jochems 5, Derk-Jan Hooijer 4, Roy Aarns 3, Stefan Vorage 2 en Janneke Koehors, Marjolein van Ballegooijen en Gertilde Hooijer allen 1.