• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks
  • Fred Hendriks

Mentaal zwak RVW zet zichzelf buitenspel

HEELSUM RVW heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Dat terwijl de belangen voorafgaand aan het duel met directe concurrent voor een plaats in de nacompetitie, Angerlo Vooruit, groot waren. Maar de thuisclub speelde zoals trainer Peter van den Borden zich al vanaf zaterdagavond volede: 'Beroerd'. De geplaagde trainer werd getroffen door een fikse griepaanval. Hij toonde wel karakter door gewoon zijn voorbereidingen te doen, gepassioneerd de bespreking te leiden, om vervolgens lijdzaam te moeten toezien hoe zijn ploeg opzichtig verzaakte. Bij rust keek de thuisclub al tegen een hopeloze 2-0 achterstand aan. Na rust zette de ploeg zichzelf nog meer 'buitenspel', door al snel de 0-3 te moeten incasseren. Een stand die ook na ruim 90 minuten nog op het scorebord stond.

Dick Martens

,Natuurlijk kan ik mij verschuilen achter de afwezigheid van de sterkhouders Rudy Möller en Koen Gerristen, maar daar pas ik voor", aldus de terneergeslagen oefenmeester. ,,Maar dat weiger ik. Vandaag was het gewoon een mentale kwestie. Er gaven te veel spelers meer dan niet thuis, dan worden vooral de creatieve spelers in een rol gedrukt, waarin zij eigenlijk niet terecht mogen komen. Maar complimenten aan Angerlo, die speelden zoals ik mijn ploeg graag had willen zien."

FYSIEK STERK Van den Bordens analyse sneed zeker hout. De thuisclub is verworden van een creatief en frivool spelend team, tot een 'dolende in de woestijn', maar erger nog tot een vat vol frustraties. Al direct werden de verhoudingen duidelijk. De gasten uit Angerlo, die samen met de Heelsummers Voorst, FC Zutphen en SC Doesburg gaan uitmaken wie achter de aanstaande kampioen gaan uitmaken wie aan het einde van het seizoen nog aanspraak op promotie kunnen gaan maken in de nacompetitie, begrepen wel met welke intentie dat moest geschieden. Vanuit een fysiek sterke defensie werden de snelle spitsen keer op keer in stelling gebracht. Dat leidde na 25 minuten spelen tot de meer dan verdiende voorsprong (0-1). En binnen vijf minuten leidde balverlies van jongeling Ruben Bos, de verdubbeling van de score in (0-2).

FRUSTRATIES Hiermee leek het duel al in een vroeg stadium te zijn beslist, zeker omdat vlak voor rust, wat later bleek de enige RVW-kans, door Sander Bos werd gemist. Na het rustsignaal borrelden de frustraties al meer en meer op. Onderlinge verwijten slingerden door de catacomben, frustraties die ook na rust negatieve hoogtij vierden. Van den Borden had met het inbrengen van Bas van der Welk nog wel 'aanvallend' gewisseld, juist de invaller, waarvan je zou mogen verwachten dat hij op jacht zou gaan naar eerherstel, trok 'zijn' ploeg nog dieper in de put. Door zijn ondoordachte acties, ontsnapte hij aan een rode kaart en mocht hij ook nog eens van geluk spreken dat een van die acties geen strafschop 'opleverde'. Van den Borden nam de enige juiste beslissing, door hem weer naar de kant te halen.

TELEURSTELLEND Angerlo vond het verder wel best, consolideerde de meer dan verdiende voorsprong en deed daarmee goede zaken in hun streven om volgend seizoen een klasse hoger te kunnen voetballen. Voor RVW zal dat nog een hele kluif worden, besefte ook van den Borden. ,,Heel teleurstellend. We zitten echt even in moeilijkheden en zakken naar plaats. Vier. Natuurlijk is het nog niet voorbij, maar zal er vooral mentaal nog wel een knop omgezet moeten worden. Ik hoop dat dat besef ook tot de ploeg gaat doodringen, want anders wordt het een vervelend einde van een zo goed begonnen seizoen. Ik ga nu eerst onder de wol, want ik voel me nog beroerder dan voor ik vanmiddag hier kwam. Ik hoop snel weer beter te zijn, dat geldt overigens ook voor de ploeg."