• Feike Klomp Tekst

Nieuwe kerkgemeenschap in Renkum

RENKUM Renkum is een nieuw initiatief rijker: Linked. Een nieuwe eigentijdse kerk voor Renkum en omgeving. De vier oprichters zijn: Marfred en Rebecca van Leijenhorst, Mattijs en Joëlle Bron. Zij lanceerden onlangs deze kerkgemeenschap. Zonder een traditioneel kerkgebouw. ,,Wij geloven dat een kerk in de eerste plaats bestaat uit mensen", vertelt Marfred van Leijenhorst. Uitvalsbasis van Linked is nu MFC Doelum.

Feike Klomp

Om de ideeën over Linked te delen organiseerden de vier initiatiefnemers onlangs een informatieavond. ,,De avond werd verrassend goed bezocht", blikt Marfred terug. ,,Een twintigtal mensen besprak samen met ons de kansen en mogelijkheden van Linked. Dat was erg bemoedigend."

EIGENTIJDS Veel mensen denken bij een kerk aan een kerkgebouw, kerkdiensten of een voorganger. So far so good, maar de vier jonge christenen denken hier toch anders over. Hoewel ze zich niet tegen het aloude 'kerkdenken' verzetten overigens. De initiatiefnemers zijn op zoek naar een modernere meer eigentijdse manier van 'kerkbeleving'. Vandaar Linked en daarom MFC Doelum.  

Ze zijn al pakweg anderhalf jaar bezig om Linked voor te bereiden. Waar staat de naam eigenlijk voor? Rebecca: ,,Linked staat voor linken of verbinden. Als kerk willen wij ons met God en mensen verbinden. In de eerste plaats met God. Wij geloven dat God van ons houdt en zich met ons wil verbinden. Die liefde willen wij beantwoorden en delen met mensen om ons heen."

AANSLUITING Marfred: ,,Wat ons tijdens en na de informatiebijeenkomst in MFC Doelum opviel was dat iemand zei: 'Ik voelde me als christen in Renkum zo alleen. Nu blijkt dat er meer mensen zijn met die gedachte en aansluiting zoeken'. Dat is toch mooi. Hoewel Linked er voor iedereen is. Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet of waar je vandaan komt. Bij Linked mag je komen zoals je bent. God heeft jou op het oog en wil je graag laten weten dat hij van je houdt."

Nu de fundering voor Linked is gelegd is het tijd voor de volgende stap. ,,We zoeken nu een groep christenen en belangstellenden die met ons mee wil denken. Gelukkig zijn er al aanmeldingen, maar meer mensen zijn welkom. Zeker vijftien mensen hebben interesse om verder mee te denken. Bovendien is MFC Doelum een perfecte plek. Wat ik mooi vind, is dat zowel het nieuwe centrum als Linked nieuw is. Dat sluit mooi op elkaar aan."

AVONDEN Parallel hieraan is het de bedoeling om tweewekelijks op zondagavond in MFC Doelum bij elkaar te komen voor wat de vier 'aanbiddings- en gebedsavonden' noemen. De eerstvolgende aanbiddings- en gebedsavond is op zondag 17 december. Aanvang 19:15 uur. Verder is er een Kerstnachtdienst op 24 december. Locatie: MFC Doelum in Renkum. Meer informatie op www.linkedrenkum.nl of mail naar info@linkedrenkum.nl.