• Fotografie Jan Boelens

La Porta: Genieten onder de sterrenhemel

Advertorial

HEELSUM Pizzeria Steakhouse La Porta blijft zich ontwikkelen. Eigenaar Bram Comlekci begon in 2009 met zeven tafels plus een afhaaldeel. Inmiddels heeft de goedlachse kok de zaak omgetoverd tot 80 zitplaatsen. Van heinde en verre komen de gasten naar Heelsum. La Porta is niet meer weg te denken uit Heelsum. Comlekci heeft meer goed nieuws. Tijdens de kerstdagen is zijn restaurant gewoon geopend.

Trots is Comlekci op de inrichting van het restaurant: ,,Voor de grote bar is gebruik gemaakt van natuursteen. Onze gasten krijgen de indruk dat ze in een grot zitten en uitkijken op de sterrenhemel. Dat verhoogt de sfeer tijdens het eten." En bij beter weer is het terras indrukwekkend. ,,Daar beschikken we inmiddels ook over 80 zitplaatsen." Daarnaast beschikt La Porta over een afhaaldeel, waar veel gebruik van wordt gemaakt.

SAMENWERKING

Comlekci is niet alleen tevreden over de ontwikkeling van zijn zaak op de hoek Utrechtseweg/Kerkweg, hij is ook blij met Heelsum zelf. ,,Het is een prima plek. De samenwerking met collega-ondernemers werkt versterkend."

KEUKEN

De keuken biedt net als voorheen het vertrouwde smakelijke diverse aanbod. Van heerlijke pizza's, diverse pasta's tot vlees- en visgerechten.

Het koken kun je gerust aan de kok en eigenaar overlaten. ,,Dat zit in de familie. Ik begon als jongen van 17 al met koken en doe dat al 20 jaar met veel plezier."

Daarin heeft hij een vaste overtuiging. ,,Ik werk elke dag met bevlogenheid en met verse producten. Kwaliteit vind ik erg belangrijk." Verder vernieuwen we regelmatig de kaart. In maart volgend jaar lanceren we weer een andere frisse kaart."

ZITTINGEN

Vaste bezoekers en nieuwsgierige 'La Porta bezoekers' kunnen gerust zijn. La Porta is tijdens de kerstdagen geopend. Daar heeft Comlekci goed over nagedacht: ,,We doen het als volgt. Zeker gezien de verwachte drukte. Zowel Eerste als Tweede Kerstdag zijn er twee zittingen. Van 16.00 tot 19.45 uur en van 20.00 tot 24.00 uur. Onze tip: reserveer tijdig. We willen onze gasten niet teleurstellen. De verwachting is dat ook veel groepen ons sfeervolle restaurant willen bezoeken." Uiteraard is er een speciaal kerstmenu op zijn Italiaans bedacht. ,,Kom het proeven en geniet, samen met uw familie, partner en vrienden, van ons menu."

Hoewel La Porta traditiegetrouw tijdens feestdagen is geopend, is de zaak wel op Oudejaarsdag gesloten. Dan ontmoeten wij zelf onze familie en zullen de gasten dat vast ook doen. Maar op 1 januari 2018 staan onze deuren weer gewoon open."

Kijk voor het menu en de (overige) openingstijden op de website.

Pizzeria Steakhouse la Porta. Utrechtseweg 78a, 6866 CN Heelsum. T: 0317 351316. I: www.laportaheelsum.nl.