• Vita Vera en Don Bosco heten straks Katholieke basisschool De Keijenberg

    Feike Klomp Tekst

Nieuwbouw voor scholen Renkum en Doorwerth

RENKUM De gemeente Renkum stelt iets meer dan vier miljoen euro ter beschikking voor de realisatie van een nieuw schoolgebouw in Renkum/Heelsum. Dat maakte wethouder Erik Heinrich bekend tijdens de presentatie van het raadsvoorstel waarin het Integraal Huisvesting Plan (IHP) is opgenomen.

Feike Klomp

Er komt ook geld, 270.000 euro, voor de realisatie van de buitenruimte en infrastructuur bij het nieuwe schoolgebouw en vier ton voor het verkrijgen van de grond in het plangebied MFC3b4 aan de Hogenkampseweg in Renkum. Vier bestaande scholen gaan straks naar de nieuwe locatie zo is de bedoeling: De Don Boscoschool en de Vita Vera. Samen gaan deze scholen straks verder onder de naam basisschool De Keijenberg. De andere twee scholen die ook naar deze plek gaan zijn: Dr. A. Schweitzerschool en de Dr. J.P. Thijsseschool.

De wethouder vindt de nieuwbouw op zich niet het enige nieuws. Het koppelen van de functies van het MFC zoals sport en cultuur zijn ook een belangrijke meerwaarde. Met de schoolbesturen is verder afgesproken dat zij ruimten kunnen gebruiken in het MFC, mocht daar behoefte aan zijn. Gebruik van de sporthal voor het reguliere bewegingsonderwijs voor het onderwijs valt onder de zorgplicht van Renkum, dus dat gebeurt 'om niet'. Zo is er ook een ruimtebehoefte berekend voor het nieuwe schoolgebouw van 2600m2. Dat heeft te maken met het verwachte aantal leerlingen tot en met 2029. Er is uitgegaan van in totaal 475 leerlingen. De Keijenberg: 251, A. Schweitzer en J.P Thijsse: 224.

Ook in Doorwerth staat nieuwbouw van een basisschool plus kind gerelateerde functies in de planning, zo laat Heinrich verder weten. Daar staat een investeringsbedrag voor paraat van 3,5 miljoen euro. Met het bouwen van de scholen heeft de gemeente het onderwijs voor de komende twintig tot dertig jaar goed op orde, aldus het college van burgemeester en wethouders. In mei neemt de raad een besluit over het investeringskrediet van 'Renkum'.