• Robert Vos

Nieuwbouw voor scholen Renkum/Heelsum en Doorwerth

RENKUM De gemeente Renkum gaat de aankomende jaren de laatste twee ambities op het gebied van de realisatie van schoolgebouwen verwezenlijken. In het integraal Huisvesting Plan (IHP) staat nog voor twee scholen nieuwbouw op de planning: nieuwbouw van een basisschool in Renkum/Heelsum voor de schoolbesturen PPO de Link en SKOVV en nieuwbouw van een basisschool in Doorwerth voor de schoolbesturen van PPO de Link en Fluvius, aangevuld met kindgerelateerde functies. De nieuwe schoolgebouwen komen in de plaats van de huidige schoolgebouwen van deze schoolbesturen.

Om de nieuwbouw mogelijk te maken, neemt de gemeenteraad in mei een besluit over een investeringskrediet om de school in 2017 te gaan bouwen naast het MFC 3B4. In Doorwerth staat de bouw voor 2018 gepland. De gemeenteraad moet hiervoor in 2017 nog wel het investeringskrediet goedkeuren. De jaren voorafgaand aan de bouw staan in het teken van de planvoorbereiding zoals het ontwerpen.

De afgelopen jaren heeft de gemeente fors geïnvesteerd in haar onderwijsgebouwen. Zo zijn in 2015 twee schoolgebouwen voor het speciaal onderwijs in Oosterbeek opgeleverd en heeft er bij de Airborneschool in Renkum (ver)nieuwbouw plaatsgevonden. Met het invullen van de laatste twee ambities heeft de gemeente Renkum haar onderwijsgebouwen voor de aankomende 20 tot 30 jaar goed op orde.