• Van links naar rechts: Jeannet Passchier, Arthur Huisman, Jasper Loderus in de repetitieruimte van Excelsior.

    Feike Klomp

Excelsior start slagwerkgroep

RENKUM ,,Pak de drumstokken en sla maar op de trommel Arthur", nodigt Jasper Loderus in de repetitieruimte van Excelsior Renkum uit. Dat laat Arthur zich geen twee zeggen. Hij trommelt er vrolijk op los. De Renkumse muziekvereniging is druk bezig om een slagwerkgroep op te starten voor mensen met een verstandelijke beperking. Onder de naam 'Slag Excelsior' willen de muzikale initiatiefnemers zo'n 20 enthousiaste slagwerkers uit deze doelgroep bereiken.

Feike klomp

Het idee komt eigenlijk uit de koker van Jeannet Passchier. Zij is de moeder van Arthur Huisman die in Thomashuis Renkum woont: ,,Ik merkte dat Arthur behoefte had aan een plek waar hij muziek kan maken. Na een zoektocht kwam ik in contact met Jasper van Excelsior." Nadat het bestuur er ook over had gesproken, besloot Excelsior Renkum om door te pakken. Loderus: ,,Wij hebben in Renkum diverse zorginstellingen bezocht om het initiatief voor te leggen zoals Thomashuis Renkum, de Busehoek en Driestroomhuis De Beken. De plannen zijn daar enthousiast ontvangen. Overigens willen wij met deze aankondiging ook mensen thuis bereiken die geïnteresseerd zijn in dit idee."

De bedoeling is om een groep te vormen van maximaal twintig deelnemers (minimaal acht). De organisatie denkt aan een minimumleeftijd van 16 jaar. Passchier: ,,De deelnemers met deze achtergrond worden goed begeleid. Tijdens de repetitieavonden zal ik er als ouder sowieso ook bij zijn." Loderus: ,,Naast mijzelf zullen ook de instructeurs Ferdi van Maanen en Sabine van Amerongen de slagwerkers begeleiden. Bovendien stellen wij de slaginstrumenten ter beschikking. Wij vinden het een superidee. De deelnemers maken straks gewoon deel uit van de vereniging."

De repetities vinden plaats op maandagavond (van 18.30 – 19.30 uur) in het eigen gebouw van Excelsior aan de Frans Campmanweg 23 in Renkum. De eerste repetitie staat gepland op maandag 16 september.

Informatie: info@excelsior-Renkum.nl. Tel: Jeannet Passchier: 06-17871661.