• VVD Wageningen
  • VVD Wageningen

Marc Kiel lijsttrekker VVD Wageningen

WAGENINGEN Marc Kiel wordt de lijsttrekker van de VVD in Wageningen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Voorzitter van de kandidaatsstellingscommissie Johan Osinga vindt het een goede keuze: ,,Marc functioneert de laatste twee jaar uitstekend als fractievoorzitter. Hij kan daarbij rekenen op breed draagvlak binnen de huidige fractie, maar wordt ook gezien en gerespecteerd door de andere partijen in de Raad."

Ook vanuit de regio is positief gereageerd. Thimo Harmsen, voorzitter van het lokale VVD netwerk Vallei en Veluwe: ,,We zijn zeer gelukkig met Marc als lijsttrekker. Hij vertaalt het liberale geluid naar onze regio op een aangename, positieve en opbouwende manier en heeft de afgelopen periode uitstekend samengewerkt met de andere gemeenten in de regio."

TROTS Marc Kiel reageert trots op zijn benoeming: ,,Het is erg gaaf en ik vind het een eer dat de leden mij het vertrouwen geven om deze rol te vervullen. Ik zie uit naar een mooie periode richting verkiezingen.'' Kiel rekent op een goede verkiezingsuitslag en merkt op dat de VVD bij de verkiezingen in maart dit jaar twee keer zoveel stemmen behaald als bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in Wageningen.

Hij zet zich in om het woon- en werkklimaat in Wageningen te verbeteren. ,,Wageningen heeft een bijzondere positie in de regio en daarbuiten en heeft veel potentie. Een positief VVD-geluid kan hier nog meer aan bijdragen. Van groot belang daarbij is het vertrouwen in de kracht van onze inwoners en ondernemers."

De volledige kandidatenlijst van de VVD wordt in het najaar vastgesteld. Geïnteresseerden kunnen zich tot 21 september aanmelden.