• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Ontketend Duno slaat na rust keihard toe

DOORWERTH Duno heeft in de strijd om promotie naar de Hoofdklasse geen steek laten vallen. Toch zag het daar in het eerste half uur niet naar uit. Onder toeziend oog van Renkums burgemeester Agnes Schaap liet de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif zich verrassen door de veel feller uit de startblokken komende tegenstander GRC '14. De Giessenaren namen dan ook volkomen verdiend de leiding, maar een door Anass Aamri feilloos benutte strafschop 'kantelde' het duel. Op het kletsnatte Sportpark De Waaijenberg nam de thuisclub nog voor rust de leiding, om in het tweede bedrijf ontkend uit lopen naar een 7-1 monsterscore.

 

Dick Martens

 

''We misten de felheid, die zij wel hadden", keek de Kruif terug op de matige beginfase. ,,Dat was een van de drie factoren waardoor wij zo matig speelden. Ten tweede hadden we moeite met het druk zetten van GRC en de derde storende factor was natuurlijk het veld. Maar begrijp mij goed, daar wil ik mij absoluut niet achter verschuilen hoor. Daar hebben beide ploegen last van, maar wij als 'voetballende' ploeg het meest." Die constateringen van de uiteindelijk toch winnende trainer klopten zeker, maar feit blijft, dat de thuisclub veel te statisch begon.

 

GESCHENK In de lastige beginfase, waarin de bezoekers door een fraaie kopbal van Michael van der Over, verdiend de leiding namen mislukte bij de thuisclub veel en van alles en kwam de strafschop vlak voor rust dan ook als een geschenk. Er werd overduidelijk hands gemaakt in het GRC-strafschopgebied, waarna Aamri vervolgens geen fout maakte (1-1). Duno leek direct weer bij de les en kwam nog voor rust door een fraaie treffer van Bart van Brakel op voorsprong (2-1). Het zou de opmaat gaan worden voor een compleet andere tweede helft. Direct vanaf de aftrap was het Carlos Dos Santos, die na een vloeiende combinatie al voor de 3-1 zorgde. Ook nu weer een ideaal 'scoringsmoment'. Vervolgens gaf de thuisclub vol gas en liet het weer eens zien waartoe het werkelijk in staat is.

 

OVERROMPELD Tegenstander GRC werd volkomen overrompeld. Wat volgde waren een scala aan fraaie treffers, vaak gecreëerd met het nodige gogme en voetbalvernuft, waarbij vooral Shapoul Ali, Kevin Sissing en Aamri verantwoordelijk waren. Niet vreemd was dat dat 'supertrio' ook de verdere productie verzorgde, waarbij Ali zelfs tweemaal de roos trof. ,,Een wedstrijd met twee gezichten", lachte Ali na afloop. ,,We hadden het in het begin moeilijk en was de strafschop voor rust duidelijk het kantelpunt. Na rust hebben we laten zien, dat we gewoon erg goed kunnen voetballen. Dat moeten we elke week weer laten zien, vaak ook tegen ploegen die zich ingraven. Daarom is het belangrijk dat we naar die Hoofdklasse gaan. Ik vind ook dat we daarin thuishoren." Ali, bezig aan zijn derde seizoen in Doorwerth, wil daar graag zijn steentje toe bijdragen. ,,Ik heb het hier prima naar mijn zin. We hebben een goede en vooral ook leuk ploeg, die tot veel in staat is. Ik wil dan ook dolgraag hogerop met Duno. Ik denk ook dat ik goed uit de voeten kan in de Hoofdklasse. Daar wordt toch meer en beter gevoetbald. Dat komt ook mijn eigen spel ten goede."

 

BEKERDUEL Komende zaterdag staat voor Duno, in Doorwerth, het bekertreffen (vierde ronde van de Districtsbeker Oost) tegen de Bataven op het programma.  ,,Een wedstrijd die wij zeker ook zeer serieus zullen gaan benaderen. Het is niet alleen een mooie testcase voor ons, maar wij willen ook in de beker successen behalen. Een plaats in de strijd om de Amstel Cup zou wat dat betreft ook gewoon een prijs zijn."