• Via een portiek en gangen was een ruimte onder een bedrijf bereikbaar

    Ted Walker

Wietplantage opgerold aan de Stadsbrink in Wageningen

WAGENINGEN Aan de Stadsbrink in Wageningen trof de politie maandagmiddag na enig speurwerk een wietplantage aan. De planten werden maandag meteen afgevoerd. ,,Het betrof een plantage met 222 planten die bijna oogstrijp waren.''

 

Dat meldt een woordvoerder daags na de vangst. De politie kwam de plantage op het spoor na een melding van een vreemde lucht. In eerste instantie werd die melding rond 15.35 uur gedaan bij de brandweer. Volgens omwonenden hebben de brandweer en politie een flinke zoektocht gehouden naar de herkomst van die vreemde lucht.

 

ONDERGRONDS ,,De plantage was inderdaad niet zomaar te vinden. Deze bevond zich in een kruipruimte onder een bedrijf. Om daar te komen hebben de personen die de plantage maakten, kuilen gegraven om onder diverse funderingen door te komen'', vertelt de woordvoerder. Via een portiek aan de Stadsbrink had men toegang tot een of meerdere gangen waar vanuit de weg naar de ruimte gemaakt werd.

 

De brandweer verrichtte eerst diverse metingen om vast te stellen of het voor de politie veilig was om in de kruipruimte te werken. De planten zijn vernietigd. Er werden nog geen aanhoudingen verricht.