• Marco Vellinga

't Gildehuys van Immerseel creatief bezig

Advertorial

OOSTERBEEK 't Gildehuys van Immerseel is meer dan een juwelier alleen. Creatief bezig zijn met oud zilver behoort nu ook tot de mogelijkheden. Vanaf zaterdag 10 maart start eigenaresse Iris Boom met een tweedaagse workshop edelsmeden. Samen met andere cursisten kunnen deelnemers zelf aan de slag met smelten, walsen en zagen.

,,Deelnemers mogen zelf met een ontwerp komen, maar we helpen iedereen natuurlijk graag op weg", legt Iris Boom uit. Iris Boom krijgt als workshopleidster support van een collega, ook een volledig afgestudeerd juwelier.

Achterin de juwelierszaak is straks speciaal voor de workshops een werktafel ingericht, compleet met de benodigde gereedschappen en natuurlijk ook het basismateriaal: oud zilver. ,,Dat kan van alles zijn. Van een koffiekannetje, bestek tot allerlei andere zilveren voorwerpen die inmiddels de beste tijd hebben gehad. Deelnemers mogen hiermee aan de slag en er wat moois van maken."

Iris Boom vervolgt:  ,,Het doel van deelname kan heel verschillend zijn. Terwijl de ene cursist gewoon creatief en ontspannend bezig wil zijn, stort de andere zich misschien op een eigengemaakt geschenk voor een partner, vriend of vriendin. Dat maakt niet uit. Iedereen krijgt de nodige support en uitleg van ons." 

JEUGD

't Gildehuys hoopt ook stiekem op deelname van jongeren, want met de workshop willen de cursusleiders jongens en meisjes interesseren voor het juweliersvak.

,,Jongeren hebben soms een verkeerd beeld van dit prachtige vak. Wij willen dat imago 'oppoetsen' en met de workshop een inkijkje geven. Daarom nodigen wij nadrukkelijk de jonge generatie uit om zich op te geven. Of misschien als gezin? Gewoon doen. Het is superleuk. Naar wens geven wij trouwens ook workshops edelsmeden op locatie of bij een bedrijf of instelling. Leuk als teamactiviteit." 

VERTROUWD

't Gildehuys is al jaren het vertrouwde adres voor exclusieve en bijzondere gouden en zilveren sieraden en zilveren gebruiksvoorwerpen. Inkoop, verkoop en taxaties, wijnaccessoires, tafelzilver, miniaturen, kinderzilver, Art-Deco, Jugendstil, Anna Maria Camilli, Nanis, antiek en modern en ontwerpen van een eigen persoonlijk sieraad maken het plaatje compleet.

De workshop edelsmeden vindt plaats op zaterdag 10 en 17 maart van 11.00 tot 16.00 uur. Tot en met eind mei zijn er meer zaterdagen gepland voor tweedaagse workshops. De kosten voor de tweedaagse workshop zijn 299 euro. Dat is inclusief het 'basismateriaal' oud zilver, koffie, thee en lunch.

Opgeven kan via e-mail of telefoon. De deelnemer ontvangt na aanmelding een inschrijfformulier. Vervolgens volgt de bevestiging. 

i ['t Gildehuys van ImmerseelVan Toulon van der Koogweg 6, Oosterbeek T: 026-4436585. E: info@tgildehuys.nl I: www.tgildehuys.nl