• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Duno verslaat hoofdklasser de Bataven en 'bekert' verder

ARNHEM Voor Duno krijgt het bekeravontuur een vervolg. Daar heeft ook hoofdklasser De Bataven niets aan kunnen veranderen. De ambitieuze formatie van trainer Lodewijk de Kruif versloeg op het kunstgras van SML, waar het duel in verband met de slechte conditie van het eigen speelveld in Doorwerth plaats vond, de ploeg uit Gendt na een 1-0 voorsprong bij rust uiteindelijk met 3-0.

 

Dick Martens

 

Toch was de winnende trainer niet helemaal tevreden na afloop van de bekerstunt. ,,Het eerste halfuur speelden wij fantastisch, namen verdiend een voor sprong, maar in plaats van de voorsprong verder uit te bouwen, ging de ploeg wat freewheelen en dat was niet het plan. Wij willen zowel in de beker alsook in de competitie het hoogste bereiken, dan moet je ook op dat niveau willen en blijven spelen."

 

BEKERKRAKER Zoals de Kruif al memoreerde begon 'de thuisclub' fel, geconcentreerd en met prima combinatievoetbal aan de bekerkraker. Hoewel de gasten konden en mochten aanvoeren, dat er door blessures een wat gemarkeerde formatie binnen de lijnen stond, was het Duno dat het spel dicteerde en mede daardoor na 20 minuten door Bart van Brakel verdiend de leiding nam (1-0). Even leek het erop, dat de koploper van de 1e Klasse-C, de nummer 11 van de Hoofdklasse A, al snel op de knieën zou krijgen, maar Kevin Sissing en Carlos Dos Santos verzuimden prima kansen te verzilveren. Mede daardoor bleven de Gendtenaren in de wedstrijden werd uit standaardsituaties toch een aantal keren gevaarlijk. Gescoord werd er echter voor rust niet meer.

 

KANSEN In het tweede bedrijf werd als snel Duno-spits Sissing het juichend middelpunt van feestende ploeggenoten. Hij was namelijk, die in de 55e minuut een corner van Dos Santos steenhard achter Bataven-doelman Tijn Verstegen kopte (2-0). Voor hoofdklasser het sein om een laatste ultieme poging te doen om het duel toch nog te doen kantelen. ,,Maar verdedigend stonden wij goed", vond verdediger Civard Sprockel, die in het Doorwerthse verdedigingscentrum de positie van de geblesseerde Hans Cooke bezette. De geblokte verdediger is nog een competitieduel geschorst, maar mocht wel in 'de beker' in actie komen. ,,In het begin was het even zoeken voor ons. Hadden we wat moeite met hun twee-spitsen-systeem, maar daarna ging het verder prima. We hadden alleen wat beter met onze kansen om moeten gaan, maar toch vind ik, dat we niet serieus in de problemen zijn geweest."

 

AMBITIES Toch moest Duno-doelman Patrick ter Mate toch nog wel een paar keer handelend optreden, maar ook nu toonde hij zijn goede vorm en hield keurig 'de nul'. In de slotfase liepen de gemoederen nog wel even wat op, maar scheidsrechter Besselsen liet het duel niet ontsporen al ging het wel ten koste van wat gele kaarten en sussende woorden. De treffer van Anass Aamri, met dank ook aan Bataven-verdediger Bastiaan Blom, in de slotfase maakte voor alle partijen aan alle onzekerheid een einde (3-0). Daarmee 'bekerde' Duno verder en ontvangt in de volgende ronde, de achtste finale, eersteklasser Alverna uit Wijchen.,,Mooi dat we doorgaan in de beker", aldus Sprockel na afloop tevreden. ,,We hebben ambities en daar hoort het ver komen in de beker ook bij." De routinier (34), die onder andere speelde voor Feyenoord, Excelsior, Vitesse, op Cyprus, in Bulgarije en Engeland, waarna hij vorig seizoen bij FC Eindhoven terugkeerde op de Nederlandse velden, is zeker blij met zijn nieuwe club. ,,Het is een leuke groep, waar humor en natuurlijk goed voetbal inzit. Ik voel mij hier prima. Ik ben naast het voetbal bezig om een maatschappelijke carrière gestalte te geven. Dat doe ik onder andere door cursussen te volgen via de VVCS (Vereniging van Contractspelers). Ik wil graag 'in de handel', mar sta zeker ook nog open voor een mooie club in het betaalde voetbal."

 

SCHERP Natuurlijk was 'zijn trainer' ook blij met de bekerwinst. ,,Maar we moeten wel scherp blijven. We willen ver komen in de beker, richting de Amstel Cupduels en natuurlijk promoveren naar de Hoofdklasse. Daarom wil ik dat we langer goed spelen, dan alleen een half uur. Gelukkig was dat vandaag voldoende en hebben we weer een mooi resultaat neergezet."