• Dick Martens

Civard Sprockel per direct naar Duno

DOORWERTH Zojuist is bekend geworden dat Civard Sprockel komend seizoen bij Duno gaat voetballen. De 34-jarige verdediger met een indrukwekkend CV komt per direct de ambitieuze eersteklasser uit Doorwerth versterken. Sprockel trainde al een week met Duno mee en maakte in de oefenwedstrijden tegen SC Oranje (0-8 winst) en Jong Vitesse (3-1 verlies) al zijn eerste minuten voor Duno.

 

FEYENOORD Sprockel doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en debuteerde in 2001 in het betaalde voetbal bij de huidige landskampioen. Na zes wedstrijden in de hoofdmacht van Feyenoord speelde Sprockel meer dan honderd wedstrijden voor Excelsior waarna hij in 2006 voor Vitesse ging voetballen. Sprockel speelde vijf seizoenen in Arnhem waar hij aanvoerder was en in 2007 door bondscoach Marco van Basten werd opgeroepen voor het Nederlands elftal, zonder tot een interland te komen. In 2010 koos Sprockel voor een buitenlands avontuur en speelde hij bij diverse clubs in Cyprus en Bulgarije voordat hij in 2016 via Notts County bij FC Eindhoven uitkwam. Vorig seizoen speelde Sprockel nog 26 wedstrijden in de Jupiler League voor de club uit Eindhoven.

 

PROEFSPELERS Sprockel was net als Junior Albertus (HHC Hardenberg) en Kars Vierwind (FC Lienden) op proef bij Duno, maar komt Duno wel per direct versterken. Duno speelt in de 1e klasse C onder meer tegen Bennekom, DTS Ede en de Utrechtse titelfavoriet DHSC die met Rodney Sneijder en Evander Sno ook twee grote namen in de selectie hebben. Duno oefent dinsdagavond in Wijchen tegen hoofdklasser Woezik en verdedigt zaterdag de titel tijdens de Wageningen Cup.