• Dick Martens
  • Dick Martens

Burgemeester Agnes Schaap meer dan aandachtig toeschouwer bij Duno

DOORWERTH Duno kreeg bij haar thuiswedstrijd tegen GRC '14 uit Giessen 'hoog' bezoek. Op uitnodiging van voorzitter Richard Vaquier Droop kwam Renkums burgemeester Agnes Schaap naar Sportpark De Waaijenberg. Hoewel vooral na rust 'Pluvius' regeerde, liet dat de burgemeester niet weerhouden om geïnteresseerd en enthousiast de wedstrijd te volgen. Hoewel het daar in het begin van de wedstrijd niet naar uitzag werd 'de eerste burger van de gemeente Renkum' uiteindelijk getrakteerd op een doelpuntenfestijn. Na een 2-1 ruststand werd het uiteindelijk 7-1 voor de thuisclub.

 

Dick Martens

 

Burgemeester Schaap werd bij de ingang van het sportpark warm welkom geheten door Duno-supporter Theo Maassen die haar vervolgens de gehele middag begeleidde en ingewijde maakte van het reilen en zeilen bij de Doorwerthse vereniging. ,,Ik was zeker blij met de uitnodiging, die ik dan ook met alle plezier heb aangenomen. De ontvangst is prima en de sfeer ook. Leuk om weer eens een wedstrijd te bekijken."

 

VOETBALFAMILIE Het voetbalveld en het spel waren de burgemeester zeker niet vreemd. ,,Ik kom uit een voetbalfamilie", legde ze uit. ,,Wij woonden in Wijchen praktisch naast het voetbalveld van Sportclub Woezik, terwijl twee van mijn broers bij JVC voetbalden." Ook was er de interesse voor de accommodatie en de velden. ,,Dat was afgelopen woensdag in de raadsvergadering ook een van de punten die voor Sportpark Wilhelmina op de agenda stond." Voorzitter Droop raakte vervolgens in een 'goed gesprek' over de problemen waar zijn club al tijden tegen aan hikt. ,,Onze kleedkamers zijn niet meer van deze tijd en ook niet Eerste Klasse-waardig. Daar willen we graag wat aan doen. Moeten we ook wat aan doen. Daarvoor hebben wij ook steun nodig."

 

LUISTEREND OOR Hij vond daarbij zeker 'een luisterend oor' en het nodige begrip. ,,Ik heb daar natuurlijk niet de zeggenschap over, maar neem dit punt van aandacht zeker mee.", klonk het begripvol. Vervolgens werd de aandacht weer verlegd naar het voetbal en sprak Schaap de hoop uit, dat het Duno niet dezelfde kant op zou gaan als Achilles uit Groesbeek, de club waar onlangs het faillissement over werd uitgesproeken. Daarmee aantonend, dat 'het voetbal' haar ook zeker interesseert. Wat even later ook langs de lijn weer bleek. Onder de gifgroene 'gemeente Renkum paraplu' was ze als aandachtig toeschouwer getuige van de voetbalshow die Duno haar na rust presenteerde. Bij het verlaten van het sportpark, werd er hartelijk afscheid genomen van Maassen en voorzitter Droop, maar kreeg ze ook van diverse andere toeschouwers te horen dat ook zij het leuk vonden dat de burgemeester aandacht had voor 'hun' club. Ook werd niet nagelaten trainer en spelers nog te feliciteren met hun overwinning.