• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Aan de hand van Nicky Hofs winnen Vitesse Legends ruim van Duno

DOORWERTH Het was zaterdagavond op Sportpark de Waaijenberg 'een klein feestje der herkenning', waarbij veel oude voetbalmaten herinneringen konden ophalen uit mooie, maar veelal helaas vervlogen voetbaltijden. Op het Doorwerthse sportpark traden een mix van Duno coryfeeën aan tegen de 'roemruchte' Vitesse Legends, bestaande uit Geel-Zwarte helden van weleer. Het werd een leuke voetbalavond voor zowel spelers en het in ruime mate opgekomen publiek. De Legends bogen na rust een 1-0 achterstand om in een klinkende zege. Met dank aan Nicky Hofs. De kleine dribbelaar was maar liefst viermaal succesvol.

 

Dick Martens

 

Het duel was een uitvloeisel van het feit dat Duno al drie keer winnaar was geworden van de Arnhem Cup en daardoor mocht aantreden tegen de oude glorie van de Arnhemse eredivisionist. Coach van de Legends Toon Hartemink bracht 'een mooi stel', zoals hij zijn selectie typeerde, binnen de lijnen. Zo hesen onder andere Martin Laamers, Edward Sturing, Roberto Straal, Ruud Knol, Arco Jochemsen en Nicky Hofs zich in het voor hen zo bekende Geel-Zwart gestreepte tricot.

 

 

HOOFDCOACH Ook Richard Vacquir Droop, die zijn rol als voorzitter voor deze speciale gelegenheid verruild had voor die van hoofdcoach was erin geslaagd om een mooie selectie bijeen te halen. Een mix uit alle Duno geledingen. Van eerste elftalspelers Ryan Bouwmeester, Ahmed Lak en Roy Talsma, tot jeugdige talenten als een Arjan Intezar en Mourad Hamma. Maar ook gewezen 'sterren' als Harrie Jaliens, Jeremy Overbeek Bloem, doelman Jeroen van Ree, Buddy Boekhorst en Jan Blaauw. Zelfs bestuurslid Peter de Kinder had de 'kicksen' weer even aangetrokken.

 

 

MOOIE VOETBALAVOND Zij zorgden ervoor dat de toeschouwers een leuk duel voorgeschoteld kregen, waarin soms fraaie staaltjes voetbaltechniek te zien waren. Nadat Roy Talsma de thuisclub voor rust op een 1-0 voorsprong had gezet, sloegen de Legens na rust 'keihard' terug. Met dank aan de soms weergaloze Nickey Hofs. Maar eerst verdubbelde Duno de score nog (2-0, doelpunt: Ahmed Lak). Vervolgens schakelden de mannen van Toon Hartemink 'even' een tandje bij en stal de kleine Hofs de show. Hij soleerde, volleerde en liet zien hoe je een strafschop onberispelijk binnen moet schieten. Tussendoor had ook Arco Jochemsen nog doel getroffen en was kwam het slotakkoord van de voet van Luuk Wagenaar. Het was een mooi sluitstuk van een dito voetbalavond, die in de kantine en op het terras nog een mooi vervolg kreeg, waarbij het opviel dat mooie voetbalverhalen, steeds mooier werden, maar er vooral veel werd gelachen.