• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

DKOD wint 'vierpuntenduel'

HEELSUM DKOD hervatte vorige week de veldcompetitie met een nederlaag tegen de koploper van de 2e Klasse E. Na het verlies keek coach Gerard Ledder al vooruit naar het komende thuisduel met Rheko als tegenstander. Ledder kwalificeerde het duel al direct tot 'cruciaal en een vier punten duel'. Bij winst zou zijn ploeg zich zelfs in dit stadium van de competitie al min of meer veilig spelen. De hele week werd er dan ook al gericht naar het duel met de Rhedenaren toegewerkt. En uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Bij rust leidde de thuisploeg al met 9-5 en die voorsprong werd in de tweede helft uitgebouwd naar de uiteindelijk 19-12 overwinning.

 

Dick Martens

 

Ledder had zijn ploeg duidelijk 'op scherp' gezet, getuige het fanatisme waarmee de ploeg de gasten direct bestreed. ,,We kwamen dan ook snel op een 3-0 voorsprong", blikt Ledder terug op de beginfase. ,,Ik denk dat Rheko overrompeld was. Ze kwamen nog wel wat terug, maar wij konden tot de rust een mooie marge behouden. Ook daarna speelden we goed en wat daarin ook belangrijk was: we bleven ook scoren. En dat was de laatste wedstrijden, ook in de zaal, nogal eens ons manco. Maar nu verzaakte niemand en is een score van 19 doelpunten op een grasveld prima. Maar ook onder de korf waren we verdedigend gewoon goed. Met name Derk-Jan Hooijer speelde daarin een belangrijke rol. Hij blokte zelfs een drietal doelpogingen van Rheko en scoorde ook zelf nog eens zes keer. Dat was prachtig om te zien.

 

KARAKTERKORFBAL Ook zag de winnende coach met genoegen aan, dat zijn ploeg ook met een stukje bluf speelde tegen toch een ploeg die in de zaal in de eerste klasse speelt. ,,Ook dat was lang geleden dat de ploeg dat uitstraalde. We speelden vandaag 'karakterkorfbal'. Hier staat dan ook een trotse en gelukkige coach. Hier kunnen we mee verder. We hebben nu een week rust en dan spelen we, tegen hekkensluiter Oranje Zwart, opnieuw een thuiswedstrijd. Natuurlijk mogen we die ploeg niet onderschatten en ik hoop dan ook dat we het goede spel meenemen naar dat duel. Bij winst staan we stabiel in de middenmoot en doen we het gewoon prima.

 

 

Doelpuntenmakers DKOD: Derk-Jan Hooijer 6, Roy Aarns 5, Gertilde Hooijer 4, Stan Vorage 2, Marjolein van Ballegooijen en Jaap Jochems beiden 1.