• CV De Dolle Instuivers
  • CV De Dolle Instuivers

Gouden Stuiver voor Richard Veldt

RENKUM Renkumer Richard Veldt kreeg zaterdagavond tijdens het Gouden Stuivergala van carnavalsvereniging De Dolle Instuivers de Gouden Stuiver omgehangen. Veldt, zelf ook actief bij de carnavalsvereniging, was compleet verrast. Hij was in de veronderstelling dat iemand anders de Gouden Stuiver zou krijgen. Hij was dus op het verkeerde been gezet.

Veldt is niet alleen actief bij De Dolle Instuivers. Hij zet zich ook in voor de ROEV (Renkumse Oranje- en Evenementen Vereniging), het orkest Symphonic Friends, voetbalclub RVW en Renkum Leeft. Hij hield zich ook bezig met de voorbereidingen en uiteindelijke realisatie van het toen nog planmatige MFC3B4, wat nu MFC Doelum is.

Het bestuur van De Dolle Instuivers verder over de Gouden Stuiver Drager: ,,Een man met een sporthart, niet vanwege zijn uitbundige conditie, maar met het hart op de juiste plaats bij zijn clubje RVW, als bestuurslid, als regelaar en als niet altijd geliefd clubscheidsrechter. Een man die je vrijwel elk weekend terug kan vinden op het Wilhelmina Sportpark", geeft Marc van Driel namens de carnavalsvereniging aan.

Alles bij elkaar opgeteld wordt Veldt gezien als een veelzijdige duizendpoot die onvermoeibaar is. Een harde werker die zich enorm inzet voor de gemeenschap. Hij plant zijn vrije dagen en vakanties zelfs vaak om evenementen heen, zodat hij er toch bij kan zijn.

De Gouden Stuiver wordt sinds 1971 uitgereikt aan inwoners van Renkum die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap.