• Foto Janus Visser/BDU

Hotel de Wereld en O Mundo overgenomen (update)

WAGENINGEN Landgoed Groot Warnsborn uit Arnhem heeft hotel De Wereld en restaurant O Mundo in Wageningen overgenomen. Dat bevestigde eigenaar Lammert de Vries van het Arnhemse hotel/restaurant. Het hotel en het restaurant kunnen daarmee een doorstart maken. De vorige eigenaar, de Jaap Venendaal Groep, ging twee weken geleden week failliet.

De Vries tekende afgelopen dinsdag het overnamecontract. ,,We hebben donderdag 10 november het eerste contact gehad en daarna ging het snel. We hebben een inventarisatie gemaakt van beide bedrijven en hebben schoon schip gemaakt. Al het personeel (circa twintig personeelsleden, KW) behoudt haar baan. We gaan met beide bedrijven op dezelfde voet verder. We hebben geen 'grootse plannen' voor veranderingen en hopen op veel gasten", aldus De Vries. Zowel De Wereld als O Mundo genieten een goede naam. ,,We hebben samen met het personeel het glas geheven op een mooie toekomst", aldus De Vries.

Ook restaurant Kelly's, ook gevestigd op het 5 Meiplein, is overgenomen. Panorama Restaurant Blaauwe Kamer is daarvan de nieuwe eigenaar. De curator overlegt nog met kandidaten over de overname van de andere bedrijven van de failliete Jaap Venendaal Groep, zoals Eat Cetera, Hotel Hof van Wageningen en DrinksandBites.