• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Foto: redichem

SKV kan Redichem niet van periodetitel afhouden

WAGENINGEN De samensteller van de voorbeschouwing in het programmaboekje dat de toeschouwers voor de streekderby tussen SKV en Redichem ontvingen, had een vooruitziende blik: In zijn vooruitblik 'sprak' hij van 'duels die altijd bol stonden van strijd en gezonde rivaliteit'. En dat werd het zeker. Hoewel er van goed voetbal niet echt sprake was, viel er verder van alles te beleven, met uiteindelijk het dodelijk effectieve Redichem als glorieuze winnaar. Het leverde de ploeg van trainer Fred van Zutphen niet alleen drie punten op, maar ook nog eens de luid bejubelde eerste periodetitel. Na een 0-1 ruststand, werd het op de Zoom uiteindelijk 1-4.

 

Dick Martens

 

Maar voor er van enig doelgevaar in beide strafschopgebieden sprake was keken de toeschouwers voornamelijk naar een duel, dat meer weg had van 'de Slag bij Waterloo', of kijkend naar het gewondentransport, een aflevering van de Amerikaanse televisieserie MASH. De voornaamste slachtoffers in de nerveuze en te harde beginfase waren de Redichem-spelers Patrick Siccama en Niels Koenderink en bij SKV, middenvelder Nando Kersten. Het drietal moest zich met forse blessures laten vervangen. Siccama met een forse enkelblessure, Koenderink, per brancard, met een forse hoofwond en Kersten, na later bleek, met een sleutelbeenbreuk.

 

 

BIZAR Nadat alle gewonden waren afgevoerd werd er wel wat meer 'gevoetbald', maar hoogdravend was het allemaal niet. Maar de openingstreffer van 'de man in vorm' bij Redichem, aanvoerder Fabian Mösle vergoedde veel en liet de echte liefhebbers weer eens smullen. Van ruim veertig meter zag hij SKV-doelman Gijs Vossen wat te ver voor zijn goal staan en was even later zijn 13e competitietreffer een feit (0-1). ,,Alles wat die gozer momenteel aanraakt verandert in goud", jubelde van Zutphen dan ook niet geheel onterecht, na afloop. De thuisclub kon daar hoegenaamd niets tegenoverstellen. ,,Het was zeker in het begin een bizar duel", vond SKV-trainer Kevin van Veen. ,,Daarin speelde de scheidsrechter ook een rol in. Het was van beide zijden 'over het randje'. Daar had hij vanaf het begin wat nadrukkelijker tegen op moeten treden."

 

 

ONSTUIMIG Ook na rust eenzelfde spelbeeld. De strijd tussen de witte lijnen was een kopie van de weersgesteldheid op- en om Sportpark De Zoom en liet zich het best samenvatten als: 'Onstuimig'. Veel forse overtredingen en opnieuw geen goed voetbal. En ook nu waren het de gasten die, na een uur spelen' de bediener van het scorebord weer aan het werk zette. De al na een kwartier, voor de geblesseerde Siccama in het veld gekomen Leon Brussen ontsnapte op de rechtervleugel aan de aandacht van de SKV-defensie en verdubbelde via de onderkant van de lat de score (0-2). Hiermee kwam de periodetitel weer wat dichterbij.

 

 

SPANNING Maar voor het zover was, werd het toch weer even spannend in "MASH deel twee'. Want nadat eerder Niels Koenderink en Nando Kersten richting hospitaal waren afgereisd volgde ook Redichem-middenvelder, met een forse knieblessure (waarbij aan bandletsel werd gedacht) dezelfde route. En even later kon ook Mark Koenderink naar de kleedkamer. Hij kreeg na een opstootje met SKV-aanvaller Ismael Antonio zijn tweede gele kaart. Voor de thuisploeg het sein nog eenmaal aan te zetten voor een wanhoopsoffensief. Met resultaat, want het was na een scrimmage, invaller Bart Silvius die de spanning, met nog tien minuten op de klok, weer terugbracht (1-2). Die spanning duurde echter maar exact 27 seconden, toen opnieuw invaller Brussen de marge, met zijn tweede treffer, terugbracht en de periodetitel voor 'zijn Redichem veiligstelde. De 'Heelsumse' euforie werd in de absolute slotfase nog meer kracht bijgezet, toen ook Mösle zijn score verdubbelde (zijn 14e competitietreffer!) en de eindstand op 1-4 bepaalde.

 

 

LEKKER INVALLEN Terwijl de spelers van de thuisclub afdropen werd er ondertussen door spelers, staf en supporters een mooi feestje gevierd. ,,Dat was lekker invallen", lachte Redichem-invaller Brussen even weggelopen uit het feestgedruis. ,,Vooraf had ik gehoopt op een kwartiertje invallen, maar dit was natuurlijk geweldig. Scoren is altijd heerlijk, maar in zo'n wedstrijd helemaal natuurlijk. Het is vervelend voor Patrick natuurlijk, maar ik heb gedaan wat de trainer mij opdroeg: 'Voluit gaan en het de tegenstander zo lastig mogelijk maken'."

'De trainer' was na afloop vooral geweldig trots op zijn ploeg en genoot met volle teugen van de periodewinst. ,,Dit verwacht je toch niet? Wat hebben die gasten weer een karakter getoond. Ondanks al die tegenslagen zijn ze in dit resultaat blijven geloven. Natuurlijk kunne wij die blessures niet gebruiken, maar dat zien we volgende week wel weer. Ook dat gaan we oplossen. Nu is het eerst tijd voor een klein feestje. Dat hebben ij wel verdiend toch?"

 

 

VERLAMMEN Een paar meter verderop stond collega-trainer van Veen met een heel ander gevoel. ,,Ik vond het een vervelende wedstrijd. Niet alleen door het resultaat, maar ook door de blessure van Nando (Kersten). Zijn uitvallen leek ons te verlammen. De wil was er zeker, maar de doortastendheid niet echt. Bovendien vond ik het duel te hard en kwamen wij niet in ons spel. Ik kreeg een stijve nek van al die lange ballen die wij en ook Redichem vaak speelde. Nee, het was zeker niet onze dag."