• Feike Klomp Tekst

Bloemensmidse opent deuren in Heelsum

Advertorial

HEELSUM D' Oude Bloemensmidse is van Renkum naar Heelsum verhuisd. Aanstaande vrijdag opent de bloemenzaak de deuren aan de Utrechtseweg in hartje Heelsum.

De zaak vestigt zich in het voormalige winkelpand van Boekhandel de Jong. Dit pand heeft inmiddels een metamorfose ondergaan.  

Eigenaar Ronny van Aggelen: ,,We hebben best lang nagedacht over deze stap. Dat doe je natuurlijk niet zomaar. Het is een combinatie van factoren. Het winkeldeel in het voormalige postkantoor raakte steeds verder verouderd, de kosten stegen, de ruimte in de zaak zelf en het laden en lossen was soms een uitdaging."

Hij vervolgt: ,,Ook de bereikbaarheid van klanten die moeilijk ter been zijn bleek een punt van overweging. Hoewel we zochten naar een ander passend betaalbaar pand in de Dorpsstraat in Renkum, leidde dit niet succes. Opeens kregen we het pand in Heelsum aangeboden. Na goed nadenken viel het kwartje. Deze ruimte paste precies bij onze toekomstplannen."

De voordelen: ,,Het winkelpand in Heelsum is goed bereikbaar, ruim en achterin de zaak is volop plek voor de altijd drukbezochte workshops en cursussen. Ideaal ook zijn de parkeerplaatsen voor de winkel. Gratis en handig voor onze klanten." Trots is van Aggelen op de glas-in-lood ramen van het Heelsumse pand. ,,Belangrijk is de sfeer. Die moet aansluiten bij ons kleurige 'groene' aanbod."

RENKUM TIJDELIJK

Het pand in Renkum blijft overigens in de maand december nog wel tijdelijk op vrijdag en zaterdag geopend.

,,Wij verkopen dan nog resterende bloemen en planten, woonaccessoires en overige kant- en klare producten."

BEDANKT

Maar daarna sluit het team een periode van 21 jaar 'Renkum' af en gaat de nieuwe uitdaging, pakweg twee kilometer verder, aan.

,,We gaan weg met toch een klein traantje, want het was in de Dorpsstraat een fantastische tijd. Mede dankzij onze vele trouwe klanten die ik graag wil bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Maar vanaf nu is iedereen welkom in Heelsum. Kom vanaf aanstaande vrijdag langs en neem alvast een kijkje. En profiteer van leuke openingsacties."

Het team bestaande uit Ronny, Wendy, Tamara en Leontien nodigt iedereen uit voor een kijkje in de zaak. Opening: vrijdag 1 december vanaf 10.00 uur. Dan is de nieuwe winkel volledig omgetoverd in kerstsferen. ,,In januari volgt nog de officiële opening."

Openingstijden in Heelsum: maandag (13.00 - 17.30 uur), dinsdag tot en met vrijdag (09.00 - 17.30 uur), zaterdag (09.00 - 17.00 uur).

D' Oude Bloemensmidse. Utrechtseweg 72, 6866 CM Heelsum. T: 0317 350351. E: deoudebloemensmidse@gmail.com I: www.deoudebloemensmidse.nl