• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

Zwaarbevochten 0-1 overwinning maakt Duno kampioen

DOORWERTH Dankzij een zwaarbevochten 0-1 overwinning tegen directe concurrent DTS'35 Ede is Duno kampioen geworden van de 1e klasse C. De club uit Doorwerth promoveert dankzij het vierde kampioenschap in zes jaar naar de hoofdklasse.  

Peter de Kinder 

Op een goed gevuld Sportpark Inschoten in Ede begon Duno uitstekend aan de topper tegen DTS'35. De koploper had in het eerste half uur veel balbezit tegen de compact spelende thuisploeg en wist via de aanvallende backs Purrel Fränkel en Jochem Jansen steeds gevaarlijk door te komen. DTS'35 kwam via een spaarzame counter twee keer gevaarlijk bij doelman Patrick ter Mate, die voor de zesde achtereenvolgende wedstrijd de nul hield en inmiddels al 567 minuten zonder tegentreffer is. Vlak voor rust werd Kevin Sissing in de zestien meter ten val gebracht en scoorde clubtopscorer Anass Aamri uit de toegewezen strafschop: 0-1. 

In de tweede helft was de ploeg van trainer Lodewijk de Kruif slordig in de eindpass en verzuimde Duno de wedstrijd te beslissen waardoor het lang spannend bleef in Ede. DTS'35 kreeg enkele kansen, maar kwam niet op gelijke hoogte. Nadat de doelman van de thuisploeg in de slotfase werd weggestuurd met zijn tweede gele kaart floot de scheidsrechter voor de laatste maal en werd Duno de verdiende kampioen van de 1e klasse C. 

De ploeg uit Doorwerth heeft inmiddels een voorsprong van 15 verliespunten en wisselt in zes seizoen de kelderklasse voor de Hoofdklasse in. Succestrainer Lodewijk de Kruif: ,,Dit was niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar de titel is een prachtige bekroning van een geweldig seizoen waarin wij met een uitstekende selectie en staf het gewenste kampioenschap hebben behaald. In de voorbespreking heb ik het woord aan mijn aanvoerder Purrel Fränkel gegeven die zes jaar geleden van De Graafschap naar vierdeklasser Duno kwam. Hij gaf prachtig aan welke weg Duno in die jaren heeft afgelegd en hoe mooi het is dat wij volgend seizoen hoofdklasser zijn!"