• Dolle vreugde bij spelers en supporters van WAVV, nadat invaller Dave Magee de 3-2 binnen heeft gekopt.

    Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

WAVV op karakter naar volgende nacompetitie-ronde

WAGENINGEN WAVV heeft het eigen voetbalseizoen met nog minimaal een week verlengd. Maar dat dat zou gaan gebeuren, was allerminst een gegeven. De ploeg van Ronald Lieftink diende om de volgende nacompetitie-ronde te bereiken in ieder geval winnen in Denekamp, waar op Sportpark De Molendijk, de plaatselijke trots, SDC 12 die als tweede waren geëindigd in de 2e Klasse J, verslagen te worden. Dat leek een hels karwei te gaan worden, want na 18 minuten spelen, was de stand al 2-0. Dat leek ook de stand bij rust te gaan worden, maar een door Mike Molenaar benutte strafschop, vlak voor het verstrijken van het eerste bedrijf, gaf weer hoop en het nodige vertrouwen. De mouwen werden na rust opgestroopt en op karakter werd er een op basis van een prima tweede helft, uiteindelijk 3-2 overwinning uit het vuur gesleept. Peer Aldenkamp was verantwoordelijk voor de gelijkmaker, maar de meest bejubelde speler werd invaller Dave Magee, want hij was het die met een rake kopbal voor de winst zorgde.

Dick Martens

Na zich enigszins uit de omstrengelingen te hebben losgemaakt, vertelde hij stralen van oor tot oor, hoe hij die beslissende seconden had beleefd. ,,Eigenlijk ben ik niet zo'n kopper, maar de bal van Peer (Aldenkamp) was perfect, waardoor ik lekker raak kon koppen." Maar evenals de meegereisde supporters en ook zijn medespelers en trainer Lieftink had ook 'het goudhaantje' voor rust niet meer gerekend op de winst.

SLAP WAVV begon veel te slap aan het toch belangrijke duel, dat om een ronde verder te komen gewonnen moest worden. Vooral topscorer Jouri Mensink kreeg veel te veel ruimte. De behendige spits, dit seizoen al goed voor 33 treffers, maakte daar dankbaar gebruik van door na ruim 5 minuten spelen zijn 34e treffer achter WAVV-doelman Dennis van Meerten te schieten (1-0). Het werd voor de bezoekers echter nog geen 'wake up call'. Er was wel wat dreiging, maar geen echt doelgevaar. De thuisclub voelde dat er meer mogelijk was en het was allerminst verrassend dat de score naar 18 minuten spelen werd verdubbeld (2-0). Het was nu Jorg Schulte die profiteerde.

STRAFSCHOP Om nog wat van duel te maken, diende er toch echt uit een ander vaatje getapt te worden. ,,Gelukkig viel nu het kwartje wel", blikte Lieftink terug op de fase vlak voor rust. ,,We gingen wat zorgvuldiger en vooral feller spelen. Dat leidde tot kansen voor Peer en Mike (Molenaar) en raakte Marco van Rooijen de lat. Maar het belangrijkst was natuurlijk die strafschop die we op de valreep nog kregen." Dennis Rou werd wat te fel aangevallen in het strafschopgebied en scheidsrechter Barett twijfelde geen moment en wees gedecideerd naar 'de stip'. Topscorer Molenaar voltrok vervolgens het vonnis feilloos (2-1).

INVALLER Maar na nog geen minuut na rust leek hetzelfde scenario, waarmee het eerste bedrijf eindigde, zich in het WAVV-strafschopgebied af te gaan spelen. Echter en tot opluchting van 'heel' WAVV, bleef het fluitsignaal van Barett nu uit. ,,Ik denk dat we daar zwijnden", vond ook Lieftink. ,,Maar we gingen daarna wel met de minuut beter spelen. Nu combineerden we wel goed, gebruikten we de zijkanten beter en stond het achterin ook stabieler." En dat terwijl de SDC-defensie steeds meer mankementen begon te vertonen. Na nog één 'door het oog van de naald moment', volgende een rood-groen-zwart stormloop richting het SDC-doel. De eerste bres werd er na ruim een uur in geslagen door de na rust veel beter spelende Aldenkamp en was het in de 82e minuut invaller Magee, die voor wat na ruim 100 minuten spelen 'de winnende' zorgde. ,,Natuurlijk was ik blij dat ik er in de tweede helft direct in mocht", keek de invaller, die voor Khaiber Intezar in het veld was gekomen. ,,Ik had door een blessure lang niet gespeeld en wilde belangrijk zijn. Ik moest van de trainer het spel breed houden en acties maken. Als het kon moest ik ook de diepte zoeken. Dat pakte goed uit en zijn we toch nog een ronde verder gekomen. Heerlijk toch?"

FYSIEK IN ORDE Ook 'zijn' trainer was uiteraard blij met de 'karakter-zege' die zijn ploeg had behaald. ,,Fysiek zit het wel goed bij ons. Daar hebben we hard voor gewerkt en dan is het mooi te zien, dat het in een wedstrijd als deze beslissend is. Al met al vind ik wel, buiten die slappe beginfase, dat we de betere ploeg waren en verdiend hebben gewonnen. Dat geeft een goed gevoel en vertrouwen richting de volgende finale."

UITWEDSTRIJD Zoals Lieftink al memoreerde staat WAVV weer voor een volgende finale. Die zal aanstaande zondag (10 juni) worden gespeeld in Harbrinkhoek, waar MVV '29, dat zaterdagavond na strafschoppen Schalkhaar had verslagen, bestreden moet gaan worden. Wordt dan opnieuw gewonnen, dan wacht er nog een tweede finale. Ook dan is WAVV weer gedoemd om op vreemde bodem te gaan spellen. Tegenstander zal dan zijn, de winnaar van het duel: Spero-Bemmel.