• Met een klinkende 5-0 overwinning op De Paasberg werd OVC’85 periodekampioen in de 4e klasse B.

    berrydereusfotografie.nl
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Met een klinkende 5-0 overwinning op De Paasberg werd OVC’85 periodekampioen in de 4e klasse B.

    berrydereusfotografie.nl

OVC '85 onbedreigd naar eerste 'zaterdagprijs'

OOSTERBEEK Het kon zaterdagmiddag op voorhand eigenlijk niet misgaan op de Bilderberg, de thuisbasis van OVC '85. De periodetitel lonkte voor de ploeg van trainer Wim Kamphuis. Eén punt was tegen middenmoter Paasberg al voldoende om rond 16.45 uur de een klein feestje te kunnen bouwen. Maar de thuisclub, die dit seizoen met het eerste elftal de zondag voor de zaterdag verruilde wilde de titel zonder verliespunten grijpen. En dat gebeurde eigenlijk probleemloos. Na in het eerste bedrijf al een geruststellende 2-0 voorsprong te hebben genomen, werd die na rust nog uitgebouwd tot een ruime 5-0 en kon het feestje gevierd gaan worden.

 

Dick Martens

 

Het duel met de Arnhemse middenmoter was eigenlijk al na ruim vijf minuten spelen al beslist. Nadat eerst vleugelaanvaller Ampa van der Drift een voorzet van Kevin van den Borden op de juiste waarde schatte (1-0), kon de man die het scorebord bediende weer 'aan de bak'', nadat Paasberg-speler Dylano van Heemskerke op curieuze wijze zijn eigen doelman verschalkte. Vanaf ruim veertig meter retourneerde hij de bal met een snelheid en hoogte die vriend en vijand verraste, maar wel de 2-0 opleverde.

 

 

BALTEMPO ,,Toen had ik al het idee, dat wij deze wedstrijd dik gingen winnen", aldus 'winnend' trainer Kamphuis. ,,Maar we werden vervolgens wat te nonchalant en was ook het baltempo te laag. Daar hebben we het in de rust over gehad en gelukkig pakte de groep dat vervolgens goed op." Kamphuis zag zijn ploeg na de vroege 2-0 voorsprong nog wel wat kansen creëren, maar tot meer dan wat plaagstootjes van aanvoerder Vincent van Weelden en Koen Vermooten kwamen de Oosterbekers niet.

 

Toch leek het ook na rust niet 'de dag van Vincent van Weelden' te gaan worden. De lange aanvaller was nadrukkelijk op zoek naar 'zijn' doelpunt, maar zag in de beginfase geen kans een van de drie mogelijkheden die hij kreeg te verzilveren. Dan was de kleine en weer overijverige middenvelder Vermooten wat effectiever. Hij verzilverde, na ruim een uur spelen direct zijn eerste kans na rust (3-0). Toch kreeg de aanvalsleider kort voor tijd toch ook zijn 'finest moment' door koppend de vierde treffer voor zijn rekening te nemen. Niet alleen van Weelden had 'zijn moment', dat gold zeker ook voor invaller Paul Bouwman, die op 4 december 2016 in het thuisduel tegen RKSV Driel, nadat hij eerst nog zijn ploeg aan de leiding had gebracht, zwaar knieletsel opliep en maar liefst 11 maanden revalideerde voor hij in de hoofdmacht zijn rentree maakte. Na vorige week in de met 1-2 gewonnen topper in en tegen Zeewolde al te zijn ingevallen kreeg hij ook nu weer speelminuten.

 

 

GEWELDIG ,,Ja geweldig. Ik heb het zwaar gehad. Moest eerst twee maanden met een brace lopen en kon vervolgens gaan werken aan mijn herstel. In overleg met de fysio heb ik er echt de tijd voor genomen, maar zeker uitgekeken naar deze momenten. Zeker vorige week was het spannend, toen was het een echte strijd om de koppositie, maar daar ben ik ook zonder angst de duels aangegaan. Natuurlijk schieten er nog wel eens flashbacks door je hoofd, maar echt angst heb ik niet gehad. Ook vandaag niet, wel plezier en dan is het mooi als we als selectie nu ook die prijs hebben gepakt."

 

De prijs kreeg in de laatste minuten nog extra glans door de treffer van invaller Jesper Onck, die de eindstand op 5-0 bepaalde. Er waren bloemen, een biertje en werd er even gehost en geposeerd voor 'de feestfoto'. Maar evenals bij hun trainer ('de champagne wordt pas aan het eind ontkurkt') was er al snel weer realisme. ,,Natuurlijk, als je zeven wedstrijden op rij wint, ben je de terechte periodekampioen en mogen we daar best trots op zijn", legt aanvoerder Van Weelden uit. ,,Maar het is nu zaak, dat we niet berusten en op dezelfde manier door moeten gaan. Ik wil zo snel mogelijk ook dat kampioenschap kunnen vieren. Maar het neemt niet weg dat we vooralsnog goed bezig zijn op de zaterdag. Toch?"