• Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Nuttige en verdiende winst SKV

WAGENINGEn  'Gaat SKV nog iets maken van dit seizoen?' Dat was de kop boven de voorbeschouwing in het programmaboekje 'Zoom actueel', dat de bezoekers voorafgaand aan het duel met vv Veenendaal ontvingen. Voor de thuisclub stond het duel, tegen de nummer drie op de ranglijst van de 3e Klasse A er een van 'aan- of afhaken' in de strijd om promotie. Zeker ook na het puntenverlies van vorige week op bezoek bij AZ 2000, waar een 3-1 voorsprong nog uit handen werd gegeven. Maar nadat er afgelopen week wat harde noten werden gekraakt, werd er passend revanche genomen. Nadat de ploeg van trainer Kevin van Veen bij rust al met 2-1 leidde, werd die voorsprong na rust niet meer wegegeven. Enig minpuntje was vervolgens dat er in het tweede bedrijf na wel een veelvoud aan kansen te hebben gecreëerd niet meer werd gescoord. Maar dat deed Veenendaal ook niet, zodat de ruststand uiteindelijk ook de eindstand betekende (2-1).

 

Dick Martens

 

SKV begon goed aan het duel en kwam na ruim 20 minuten door Bart Silvius op voorsprong, maar nog binnen het half uur kwamen de gasten weer langszij (1-1). Kort voor rust was het Frank Gerritsen die goed anticipeerde op een prima pass van Ludo Oosting, om vervolgens ook de Veenendaalkeeper te verschalken (2-1).

 

GEORGANISEERD ,,Voor rust speelden we redelijk evenwichtig en hadden we de wedstrijd in grote delen onder controle. In de tweede helft speelden we vervolgens prima", keek van Veen terug. ,,We creëerden kansen genoeg. Het was jammer dat we dat overwicht niet in meer treffers konden omzetten. Dan blijft het maar 2-1 en kan een uitval je toch nog fataal worden. Maar wat dat betreft hebben we ook niets meer wegegeven. Veenendaal bleef bij vlagen wel 'pompen', maar ook daar speelden wij goed op in en bleven goed georganiseerd staan en verdedigen."

 

STABILITEIT Door de winst is het geloof om toch weer mee te doen om de strijd om promotie zeker weer aanwezig. Verlies je deze wedstrijd dan is het verschil ineens 11 punten. Nu is de kloof nog 'maar' vijf punten en dat is een wereld van verschil. Door dat gedoe met SC Oranje is de stand op de ranglijst ook weer enorm belangrijk geworden. En in die strijd willen en gaan wij ons zeker nog mengen. Wat wij nodig hebben is stabiliteit en een goede reeks neerzetten. Lukt dat, dan doen we weer volop mee."