• Patrick Apenhorst

Slachtoffer ongeval Oosterbeek overleden

OOSTERBEEK De vrouw die vrijdag gewond raakte bij een ongeval op de Wilhelminastraat, is overleden. Dat meldt de politie maandag.

Vrijdag vond om 14.00 uur op de Wilhelminastraat in Oosterbeek een aanrijding plaats tussen een bestelbus en een fietsster. De 91-jarige bestuurster van de fiets, inwoonster van Oosterbeek, raakte aanvankelijk gewond maar overleed later in het ziekenhuis. De politie vraagt getuigen van de aanrijding om zich te melden.

De bestelbus stond aan de rechterzijde van de weg half op de stoep geparkeerd, in de richting van de Jacobaweg. Bij het wegrijden raakte de bestuurder, een 46-jarige man uit de gemeente Rijssen-Holten, de hoogbejaarde fietsster. Zij kwam hierdoor ten val. Na onderzoek ter plaatse door ambulancepersoneel is de vrouw met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Daar is zij later overleden.

De 46-jarige bestuurder van de bestelbus is als verdachte gehoord. De politie onderzoekt de exacte toedracht en vraagt getuigen van het ongeval om zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.