• Dick Martens/BDU

Programma Bevrijdingsfestival Wageningen bekend gemaakt

WAGENINGEN Het muziekprogramma van het Bevrijdingsfestival in Wageningen is vrijdag via de website van het festival bekendgemaakt. Dit jaar zijn er weer vijftien verschillende podia en wordt er stil gestaan bij het thema 'Geef Vrijheid Door'. VanVelzen & The Hibby GB's, Gers Pardoel, Ambassadeurs van de Vrijheid Sunnery James & Ryan Marciano en Jett Rebel zijn al bekend gemaakt, maar andere artiesten die op het Hoofdpodium optreden zijn: Sven Hammond, Kraak & Smaak, Tourist en als afsluiter Memphis Maniacs.

Op 4 en 5 mei staat Nederland stil bij de capitulatie die 71 jaar geleden in Wageningen getekend is. In en vanuit de Stad der Bevrijding worden door het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 activiteiten georganiseerd om bij vrede en vrijheid stil te staan.

VIJF VOOR VIJF Vanaf 5 februari is wekelijks op vrijdag om vijf voor vijf (16.55 uur) een artiest of band bekend gemaakt via de Facebook pagina van het Bevrijdingsfestival Wageningen. Er door de organisatie bewust gekozen voor dit specifieke tijdstip om aandacht te vragen voor het 5voor5 moment op 5 mei. Om vijf minuten voor vijf uur staat de organisatie met alle bezoekers van de Bevrijdingsfestivals in het land, bijna één miljoen mensen, vijf minuten stil bij onze vrijheid.

Het complete programma van het Bevrijdingsfestival Wageningen is te vinden op www.bevrijdingsfestivalwageningen.nl.