• Archief BDUmedia

Werkzaamheden Van der Molenallee lopen uit

DOORWERTH De werkzaamheden aan het fietspad langs de Van der Molenallee zijn vertraagd. Het produceren van de duurzame fietsplaten van Biobound duurt langer dan voorzien, dat meldt de gemeente dinsdagmiddag.

Het asfalteren van de rijbaan van de Van der Molenallee in Doorwerth is maandag 30 en dinsdag 31 oktober uitgevoerd. Tot en met vrijdag 3 november wordt de rijbaan verder afgewerkt. Vanaf vrijdag 3 november tot en met vrijdag 1 december wordt de rijbaan tijdelijk opengesteld, maar alleen voor gemotoriseerd verkeer en nog niet voor fietsers.

OMLEIDING Omdat er nu nog onvoldoende fietsplaten voor verwerking beschikbaar zijn, worden voor een klein stuk wegvak tijdelijk betonplaten geplaatst. Deze tijdelijke betonplaten dienen als hoogtemaat voor het asfalteren en zijn onvoldoende geschikt voor fietsers. In de periode van 3 november tot en met 1 december geldt een inrijd(-loop) verbod voor voetgangers, fietsers en bromfietsers op de Van der Molenallee voor het gedeelte vanaf de rotonde tot de Westerbouwing. Door het plaatsen van speciale borden kan dit gehandhaafd worden. Fietsers, bromfietsers en voetgangers worden omgeleid volgens de oorspronkelijke omleidingsroute, dus via de Oude Oosterbeekseweg. Langs beide zijden van de Van der Molenallee worden tijdelijke afzetmaterialen geplaatst.   

AFSLUITING Vervolgens wordt van maandag 4 december tot uiterlijk vrijdag 22 december de gehele Van der Molenallee opnieuw voor alle verkeer afgesloten. In deze periode worden de tijdelijk betonnen platen omgewisseld en wordt de gehele Van der Molenallee voorzien van duurzame fietsplaten. Uitgangspunt is om alle werkzaamheden af te ronden voor de kerst.