• Nico Kroon

Musicalweken in Theater Junushoff

WAGENINGEN Nog nooit stonden er in één maand zoveel musicalsterren op het podium van de Grote Zaal in Junushoff. Naast Paul Groot, Marjolein Keuning en Brigitte Heitzer staan ook Lenette van Dongen, Carolina Dijkhuizen en Esmée Dekker te schitteren op de planken. Blijf lekker dicht bij huis en geniet met 'You're The Top', 'The Full Monty', 'Vamos' en 'My Fair Lady'  van een divers musicalprogramma in Wageningen.

 

En let op dames: we organiseren een  Ladies Night bij The Full Monty. Compleet met workshop hang-yoga, bubbels in de pauze en …een meet & greet met de acteurs! 

 

PAUL GROOT Donderdag 1 februari is de eerste musical te zien in de Grote Zaal van Theater Junushoff. Musicalster Paul Groot kruipt in de huid van Cole Porter in de musical 'You're The Top. Cole Porter (1891-1964) was een van de allergrootste Amerikaanse liedjesschrijvers, bekend van wereldberoemde songs als 'I've got you under my skin' en 'Ev'ry time we say goodbye' en musicals als 'Anything goes' en 'Kiss me, Kate'. Hij combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl, maar kon door zijn zorgvuldig verborgen gehouden homoseksualiteit in het openbaar nooit zichzelf zijn. Porter bleef - volgens zijn biografen - overigens altijd gelukkig getrouwd, tot zijn vrouw Linda in 1954 overleed.

 

'You're The Top' schetst een wervelend beeld van Porters levensverhaal en muziek. Terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikt, groeit zijn eenzaamheid. In zijn laatste levensfase verblijft hij in zijn buitenhuis in Buxton Hill, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden. Maar vanavond loopt alles anders: er zijn geen gasten. 

 

You're the Top is van oorsprong een muziektheatervoorstelling die in 1995 met groot succes heeft getoerd in de theaters. Het is een eigengemaakte Nederlandse voorstelling en heeft destijds (met Willem Nijholt als Cole Porter) twee reprises gehad, waaronder één week in Theater Carre. Allemaal stijf uitverkocht. Het zoemde in Nederland "daar moet je heen". De CD van deze productie won een Edison en Willem Nijholt werd genomineerd voor de Louis d'Or.

Theater Junushoff - donderdag 1 februari - 20:15 uur Grote Zaal