• beautiful mind

    Yvon van Wordragen
  • Janelle

    Dominique Prins
  • Harmelle

    Dominique Prins

Startschot expositiereeks Lijn 1 Galerie & kunstuitleen Velp-Oosterbeek

13-01-2018, 17:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 20 januari 2018, 16:46 tot zaterdag 10 maart 2018, 16:46

Locatie:

Anrnhemsestraatweg 2a, Oosterbeek
Lijn 1 Galerie & kunstuitleen Velp-Oosterbeek
Oosterbeek

Persbericht

Startschot expositiereeks Lijn 1 Galerie & kunstuitleen

Vanaf aanstaande zaterdag 20 januari organiseert Galerie Lijn 1 de eerst expositie van een reeks wisselende exposities in de nieuwe galerie in Velp.

Kunstenaars Yvon van Wordragen en Dominique Prins- Ciccoli geven het startschot. Hun werk is te bezichtigen t/m zaterdag 10 maart. Zaterdag 20 januari zijn zij van 14.00 tot 17.00 in de galerie aanwezig om over hun werk te vertellen.

Het thema van Beeldend kunstenaar Yvon van Wordragen is meestal de vrouw, die wordt geplaatst in een abstracte omgeving; Het zoeken naar de harmonie tussen figuratie en abstractie vormt voor haar de grote uitdaging. Sterke vrouwen, soms zwierig en vrolijk, maar soms ook ingetogen, verstild en in zichzelf gekeerd. Zij geeft de vrouw in al haar facetten weer. Naast schilderijen zullen ook enkele van haar bronzen beelden te zien zijn. Ook Dominique Prins-Ciccoli haalt haar inspiratie uit "de vrouw". Zij maakt gebruik van tegenstellingen als eenvoud en overdrijving, bevroren beweging, pure vormen met een knipoog. Haar werk is fijn en toch krachtig door een zoektocht naar de grenzen van het esthetische, zonder afbreuk te doen aan de harmonie en de elegantie. Dominique heeft diverse prijzen gewonnen met haar werk waaronder de eerste prijs "Nationale kunstdagen" amsterdam 2011.

Algemene informatie:

Lijn 1 Galerie & kunstuitleen: Arnhemsestraatweg 2a, Velp.

Openingstijden donderdag t/m zaterdag 12.00 tot 17.00 uur.

www.galerie-lijn1.nl