• Dick Martens

Bekerwinst Duno dankzij sterke tweede helft

DOORWERTH Duno heeft dankzij een sterke tweede helft de eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In Apeldoorn versloeg de ploeg uit Doorwerth zondag tweedeklasser WSV met 1-4 dankzij twee doelpunten van Roy Talsma en treffers van Bart van Brakel en Kevin Sissing.

 

 

BASISFORMATIE In de basisformatie van Duno had trainer Lodewijk de Kruif een plek ingeruimd voor vijf nieuwelingen. Sterkhouder Renzo van Duuren en de meest opvallende aanwinst Civard Sprockel waren nog niet fit genoeg om aan te treden tegen WSV, waar trainer van Duno 2 Roël Fernand aanvoerder was en ook oud-Duno speler Tanju Sahin in de basis stond. Duno begon moeizaam aan de wedstrijd en kwam na een kwartier ook verrassend op achterstand door een eigen doelpunt. Pas in de slotfase van de eerste helft kon Duno in het regenachtige Apeldoorn gelijk komen door een treffer van Bart van Brakel na voorbereidend werk van Kevin Sissing

 

OPPERMACHTIG Mede door de aanvallende impulsen van de ingebrachte Ahmed Lak en Anass Aamri was Duno in de tweede helft oppermachtig en kon de zaterdag eersteklasser het kwaliteitsverschil ook in de score tot uiting brengen. De van Bennekom overgekomen Sissing bracht Duno op voorsprong, waarna de in topvorm verkerende Roy Talsma met twee treffers verantwoordelijk was voor de 1-4 eindstand. Tegenvaller voor Duno is de ogenschijnlijk zware voetblessure die spelmaker Aamri in de slotfase opliep.

 

Duno speelt zaterdag thuis tegen het Westervoortse AVW'66 de volgende poulewedstrijd in de beker.

 

Foto: Mede door een sterke inivalbeurt van Ahmed Lak (links op archieffoto in het duel met de Vitesse-Legends) won Duno het eerste bekerduel met 1-4 van WSV uit Apeldoorn.