• Ted Walker
  • Ted Walker

Politie schiet en houdt twee verdachten aan

WAGENINGEN De politie heeft donderdagmorgen in Wageningen een 30-jarige en 26 jarige man aangehouden die in een gestolen auto op de Rooseveltweg/Nijenoord Allee reden. Eén van hen werd door een ooggetuige aangehouden en overgenomen door de politie.

De ooggetuige in kwestie vertelt: ,,Ik stond te wachten voor het verkeerslicht om de Nijenoord Allee over te steken toen ik een enorme klap hoorde. Ik zag dat een zilvergrijze polo tegen een betonblok was aangereden. Twee mensen stapte uit de auto en begonnen te rennen. Toen zag ik dat er politie achteraan kwam en kwam het besef dat het om een achtervolging ging." Eén van de verdachte rende de Nijenoord op. De ooggetuige bedacht zich geen seconde, gooide zijn fiets tegen een paal en zette de achtervolging in op één van de verdachte. De burger kon de verdachte in de rug beetpakken en tegen de grond werken. ,,De man was niet groot dus ik kon zonder moeite onder controle houden", zo vertelt de ooggetuige.

De andere verdachte rende de Mondriaanlaan op en werd aangeroepen om te blijven staan, maar gaf hieraan geen gehoor. Daarop vuurde de politie twee waarschuwingsschoten af om de verdachte op die manier tot stoppen te manen. Ook daar gaf de verdachte geen gehoor aan, toch wist de politie deze verdachte ook aan te houden. De politie was met zes politieauto's ter plaatse.

Afgelopen nacht was er een ramkraak bij een juwelier in Wageningen, maar de politie kan niet bevestigen of dit de twee daders zijn die nog gezocht worden. De twee zijn in ieder geval aangehouden voor diefstal.

De politie snapt dat wanneer mensen hiervan getuigen zijn geweest, dit een behoorlijke impact kan hebben. Passanten die het op prijs stellen benaderd te willen worden door iemand van slachtofferzorg kunnen contact op nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. De politie zal beide partijen bij elkaar brengen.