• Dick Martens
  • Dick Martens
  • d
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens
  • Dick Martens

Machteloos WAVV verliest van UNION

WAGENINGEN Voor WAVV is de herstart van de competitie niet geworden, wat ervan werd verwacht. De ploeg van trainer Ronald Lieftink, die onlangs zijn contract met de Wageningse tweedeklasser met een jaar verlengde, ging tegen middenmoter UNION onderuit. Nadat de thuisploeg door een benutte strafschop van Mike Molenaar al na 5 minuten op voorsprong kwam, leek die prima start een opmaat te worden voor de zo gewenste 'driepunter', maar nadat Niek van Ginkel direct na de voorsprong de kan liet liggen om de stand te verdubbelen, vloeide het vertrouwen weg en namen de bezoekers brutaalweg het initiatief. Dat leidde nog voor rust tot een 1-2 voorsprong. Een stand die na ruim 95 minuten spelen ook nog op het scorebord stond.

 

Dick Martens

 

RISICO ,,Vooral voor rust kwamen we niet aan voetballen toe", vond Liefting na afloop. ,,We hadden moeite met hun speelwijze, daarbij kwam ook nog eens, dat ons middenveld niet goed speelde. Daar werd veel balverlies geleden en dan ben je te laat als er omgeschakeld moest worden. Uit dergelijke situaties vielen ook hun doelpunten. Ik vond ons na rust wel beter spelen. UNION bleef echter hun eigen spel spelen. Dat betekende 'de lange bal en profiteren van onze fouten'. Zo spelen veel ploegen die bij ons op bezoek komen. Dat veroordeel ik zeker niet, want als dat punten oplevert, wie ben ik dan, om dat te veroordelen. Wij moeten daar gewoon beter mee omgaan. Dat leek ook te gaan lukken. Zeker in de slotfase hadden we wat pech, onder andere bij een vrije trap die via de muur rakelings naast ging.  We namen alle risico's om minimaal de gelijkmaker nog te kunnen scoren. Helaas lukte dat niet meer."

 

UITWEDSTRIJDEN De revanche voor het gevoelige verlies zal in de komende duels genomen moeten gaan worden. Een lastig karwei, mede omdat er drie uitduels op rij op het programma staan. ,,Hier moeten we minimaal zes punten uithalen. Natuurlijk hoop je op drie winstpartijen, maar met tegenstanders als Orion en Voorwaarts wordt dat nog een hele klus."