• Foto: archief

Zorgen over gymzaal Wolfheze

WOLFHEZE Inwoners van Wolfheze zijn er niet gerust op. Volgens Dorpsbelang Wolfheze heeft het er alle schijn van de gymzaal in het dorp wordt omgebouwd tot de nieuwe kazerne voor de Wolfhezense brandweer.

Feike Klomp

Hoe reëel dit plan is, is nog volstrekt onduidelijk. In het gesprek dat Dorpsbelang Wolfheze met het vrijwel voltallige college heeft gehad is die optie zeker genoemd door wethouder Heinrich, zo laat het bestuur van Dorpsbelang Wolfheze in een bericht weten. Voor Dorpsbelang blijft sluiting van de gymzaal onbespreekbaar. Tot nu is door Dorpsbelang, de school en de werkgroep dorpshuis vergeefs om het rapport over de renovatiekosten van de gymzaal gevraagd, aldus de bezorgde Wolfhezenaren.

Inwoners zijn bang dat steeds meer voorzieningen uit het dorp verdwijnen, zoals Dorpshuis De Burcht en de kerk. 

Feitelijk spelen er meerdere zaken. Renkum wil een nieuwe brandweerpost in Wolfheze bouwen omdat de bestaande post niet meer aan de eisen van deze tijd voldoet. Daarom wil het college op zoek naar een nieuwe locatie. Deze plek moet in de kern van Wolfheze liggen om de gewenste aanrijtijden te garanderen, aldus B&W tijdens de presentatie van de plannen eind 2016. Tegelijkertijd is het gebruik van de gymzaal, naast de prinses Beatrixschool , aldus de gemeente aan de lage kant. De gymzaal wordt 7,5 uur gebruikt, zo liet wethouder Erik Heinrich eerder weten. Ook renovatie van de gymzaal is nodig. Dus wat is dan wijsheid? Op het terrein van Pro Persona bevindt zich ook een gymzaal, maar eventueel gebruik zien veel inwoners niet zitten.

Ook is door de gemeente nog steeds geen inzicht verschaft in het proces van gesprekken die met belanghebbenden gevoerd zouden worden. Voor Dorpsbelang staat vast dat alleen het gesprek van het college met het bestuur volstrekt onvoldoende is. Er zijn veel meer belanghebbenden, vindt Dorpsbelang. Uit de nieuwsbrief van de basisschool wordt duidelijk dat er in ieder geval wel gesprekken zijn met de school, vervolgt Dorpsbelang in de berichtgeving. Achter de schermen is directeur Alette Burghout, samen met bovenschools bestuurder Henk van Dorp, actief om de gymzaal en dus de school te behouden. Tijdens de laatste raadsvergadering reageerde wethouder Erik Heinrich op vragen van Partij Renkumse Dorpen over de gymzaal. Hij erkent dat er ideeën hierover leven: ,,Er loopt een ambtelijk onderzoek om de gymzaal om te bouwen tot brandweergarage. Hierover volgt later meer informatie richting de raad."